Takaisin postauksiin

Touhula sopeuttaa toimintansa poikkeusoloihin

Keskiviikkona 18.3. voimaan tulleen poikkeuslain myötä varhaiskasvatus on ajautunut täysin uudenlaiseen tilanteeseen: päiväkodeissa on työntekijöitä, mutta ei lapsia.

Tulevaisuuden näkymä seuraaville kuukausille on poikkeuksellisen epävarma. Linjauksia yksityistä varhaiskasvatusta koskien ei vielä ole, lisäksi kunnat soveltavat annettuja ohjeistuksia osin eri tavoin.

Lapsimäärän olennaisesti vähennyttyä Touhula-päiväkodit aloittavat koko konsernia koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on lomauttaa henkilöstöä ja sitä kautta sopeuttaa toiminta vastaamaan lasten määrää. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä niin päiväkodeissa kuin tukitoiminnoissa.

”Tilanteemme Touhulassa on muuttunut yhdessä viikossa täysin. Maanantaina päiväkodeissa oli paikalla 40 prosenttia lapsista, keskiviikkona enää 20 prosenttia. Touhulan edellytykset tarjota työtä ovat vähentyneet tilapäisesti emmekä pysty järjestämään työntekijöille muuta sopivaa työtä. Tässä epävarmassa tilanteessa meidän on välttämätöntä sopeuttaa henkilöstömäärä todelliseen tarpeeseen päiväkodeissa”, toteaa toimitusjohtaja Minna Elomaa.

Yhteistoimintaneuvottelukutsu on lähetetty perjantaina 20.3. ja neuvottelut aloitetaan 25.3.2020 ja neuvotteluaika on vähintään kaksi viikkoa. Mahdolliset lomautukset alkavat 14 vuorokauden kuluttua neuvotteluiden päättymisestä. Neuvottelemme ainoastaan lomautuksia, emme irtisanomisista. Lomautusten kestoksi arvioidaan enintään 90 päivää.

”Tiedotamme välittömästi yhteistoimintaneuvottelujen lopputuloksesta. Tavoitteenamme on turvata laadukas varhaiskasvatus ja päiväkotien toimiva arki sekä samalla mahdollistaa vanhempien työssäkäynti myös poikkeusaikoina”, Minna Elomaa kertoo.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Minna Elomaa
puh. 040 747 1786 / minna.elomaa@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia