Takaisin postauksiin

Touhula-päiväkodit siirtyy ruotsalaisen AcadeMedian omistukseen

Ruotsalainen koulutusalan toimija AcadeMedia Group ja suomalainen varhaiskasvatustoimija Touhula-päiväkodit yhdistävät osaamisensa, kun Touhula-päiväkodit siirtyy AcadeMedian omistukseen 1.3.2024 alkaen. 

Touhula-päiväkotien verkostoon kuuluu 113 päiväkotia eri puolilla Suomea. Touhula-päiväkotien toiminnassa on keskitytty erityisesti laadukkaaseen varhaiskasvatukseen sekä henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseen. Viime vuosien panostus päiväkotien arjen rauhoittamiseen ja vahvaan pedagogiikkaan näkyy korkeana asiakas- ja henkilöstötyytyväisyytenä. 

– Olemme erittäin vakuuttuneita Touhulan johdon ja henkilöstön tekemästä päämäärätietoisesta työstä kestävän liiketoiminnan ja laadun eteen, AcadeMedian vt. toimitusjohtaja Katarina Wilson sanoo. 

AcadeMedia on Pohjoismaiden suurin koulutustoimija, joka operoi koulutuspolun eri vaiheissa aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen asti Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Hollannissa, Puolassa, Iso-Britanniassa ja Touhula-kaupan myötä nyt myös Suomessa. AcadeMedia on listautunut Tukholman pörssiin. 

– Olemme seuranneet Touhulaa yrityksenä jo pitkään. Meille yhteisiä arvoja ovat vastuullisuus, laatu ja avoimuus. Olen erittäin iloinen, että pääsemme yhdistämään osaamisemme, Katarina Wilson kertoo. 

– AcadeMedian myötä saamme laajan kollegaverkoston ja pääsemme tutustumaan toimialan parhaisiin käytäntöihin pohjoismaissa. Olemme äärimmäisen iloisia, että saamme jatkaa Touhula-päiväkotien laadukkaan varhaiskasvatuksen kehittämistä osana AcadeMediaa, Touhulan toimitusjohtaja Sari Saari sanoo. 

Omistajan vaihdoksella ei ole vaikutusta Touhulan päiväkotien, työntekijöiden tai asiakkaiden arkeen. Touhula toimii jatkossakin itsenäisenä yhtiönä tutulla Touhula-brändillään. 

Yrityskaupan myötä Touhulan ainutlaatuinen omistuspohja muuttuu hallituksen, johtoryhmän ja lähes sadan päiväkodin johtajan ja tukipalvelun työntekijän luopuessa omistuksestaan.  

– Touhulan onnistumisen ytimessä on sitoutunut henkilöstö ja ainutlaatuinen yrityskulttuuri. Henkilöstö on sijoittanut Touhulaan aikana, jolloin yhtiön tulevaisuus on ollut äärimmäisen epävarmaa. Sijoittamisessa on aina riski ja olemme iloisia, että päiväkodin johtajien ja tukipalveluiden kova työ ja usko Touhulaan palkitaan yrityskaupan myötä, Sari Saari kertoo. 

Touhula-päiväkodit 

  • 113 päiväkotia 40 kunnassa 
  • Noin 2000 työntekijää 
  • Perustettu Oulussa 2010 
  • Liikevaihto 98 milj. € 

Lisätietoja: 

Touhulan Toimitusjohtaja Sari Saari, puh. 040 566 5236 / sari.saari@touhula.fi 

AcadeMedian viesitintäjohtaja Paula Hammerskog, 0733 34 87 50, paula.hammerskog@academedia.se   

    Samankaltaisia postauksia