Takaisin postauksiin

Touhula-päiväkodit jakavat touhukassin jokaiselle asiakasperheelleen 

Touhula-päiväkodit jakavat tällä viikolla lähes 12 000 touhukassia asiakasperheilleen. Lapsille jaettavasta kassista löytyy muun muassa askartelutarvikkeita, värikynät, sakset, monipuolisesti erilaisia tehtäväkortteja sekä pelilauta. Touhukassit ovat osa KotiTouhula-toimintaa, jolla halutaan tarjota varhaiskasvatusta ja tukea perheitä poikkeusoloissakin

– Mediassa päiväkodista on puhuttu poikkeusolojen aikana lähinnä hoitopaikkana. Varhaiskasvatus on kuitenkin pedagogista ja tavoitteellista toimintaa, johon jokaisella lapsella on oikeus, Touhulan varhaiskasvatus- ja laatupäällikkö Elina Weckström kertoo. 

Askartelutarvikkeiden lisäksi kassissa on muun muassa lajitunnistuskortit, joita voi hyödyntää metsäretkellä; liikuntakortit, joista saa ideoita jumppaan; päivärytmikortit havainnollistamaan kuvien kanssa päivärytmiä sekä kellotaulu. Osa tehtävistä on toteutettavissa itsenäisesti vanhemman tehdessä esimerkiksi etätöitä ja osaan tarvitaan puolestaan vanhemman tai sisarusten apua. 

Touhukassit toimittaa Touhulalle jyväskyläläinen toimistotukku Kariteam. Kassien pakkauksessa on kiinnitetty erityistä huomiota hygieniaanNe toimitetaan päiväkoteihin valmiiksi pakattuina ja perheet voivat hakea omansa päiväkodin pihalta. 

KotiTouhula – livelähetyksiä ja touhuvinkkejä 

Nyt jaettavat touhukassit ovat osa poikkeusoloihin luotua KotiTouhula-toimintaa, johon kuuluu myös viikoittaiset videotuokiot kodin ja päiväkodin välillä. Noin 30 minuutin mittaiset tuokiot sisältävät muun muassa keskusteluja, satujen lukemista, muskaria, tiedetuokioita ja erilaisia leikkejä.

 Tuokioiden osalta tärkeimmäksi on muodostunut se, että KotiTouhulan kautta lapsi saa ja pystyy pitämään yhteyttä päiväkodin kavereihin ja aikuisiin poikkeusolojen aikana. Näin ryhmään kuulumisen tunne säilyy. Se tulee helpottamaan myös päiväkotiin paluuta ensi viikolla, viestintäjohtaja Ossi Ahto sanoo.  

Touhula-päiväkotien asiakasperheille jaetaan myös kerran viikossa Touhuvinkkejä. Ne sisältävät erilaisia ideoita touhuista, joita voi toteuttaa kotona lasten kanssa. Äitienpäivän lähestyessä Touhuvinkit ovat sisältäneet ideoita korttiaskarteluun ja leivontaan. 

 KotiTouhula-toimintaan osallistuminen on perheille vapaaehtoista. Emme missään nimessä halua lisätä paineita perheille vaan jokainen voi hyödyntää tuottamiamme materiaaleja omalla tavallaan, Ahto muistuttaa.  

Keskiviikkoisin kello 10.45 pidetään myös kaikille avoin live-tuokio Touhula-päiväkotien Facebook-sivujen kautta. Livetuokioihin ovat tervetulleita kaikki lapset!   

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Ossi Ahto, puh. 040 083 3883 / ossi.ahto@touhula.fi 

Samankaltaisia postauksia