Takaisin postauksiin

Mitä lahjaksi päiväkodin työntekijöille?

Kysyimme Touhula-päiväkotien työntekijöiltä, minkälainen lahja on jäänyt mieleen. Merkityksellisimmät lahjat ovat olleet tarkkaan valittuja tai itse tehtyjä. 

Moni perhe haluaa muistaa päiväkodin työntekijöitä joulunaikaan ja osassa perheitä lahjaan käytetään paljon aikaa ja ajatuksia. Juuri ajatusta sekä henkilökohtaisesti kirjoitettua viestiä työntekijät arvostavat eniten. 

”Rakkaimpia lahjoja ovat olleet lasten ja perheiden kirjoittamat kortit ja kirjeet sekä lasten tekemät työt esimerkiksi kahvimuki, johon lapsi on piirtänyt kuvan minusta ja hänestä sekä kangaskassi, johon lapsi on piirtänyt kangastusseilla.” 

”Ihania lahjoja on tullut paljon, parhaiten mieleen on jäänyt perheen yhdessä tekemä kortti, jossa luki Kiitos kun autot minua kasvamaan.” 

Yllättävän moni työntekijä on saanut lahjan, joka lämmittää vielä vuosia eteenpäin. Työntekijälle neulotut villasukat ovat monesti päätyneet päivittäiseen käyttöön. 

Sini-valkoiset unikkovillasukat.

Rakkain lahja, jonka olen saanut, on erään äidin neulomat villasukat. Villasukat ovat tummansiniset ja unikkokuosiset. Lahjaa antaessa äiti kertoi, että he sen syksyn päiväkotikuvaa katsoessa pohtivat, mitkä sukat sopivat kenellekin ja minulla sattui olemaan päällä tummansininen unikkomekko. Nämä sukat lämmittävät niin varpaita kun sielua joka kerta kun ne puen.” 

”Sain joululahjaksi villasukkalahjakortin, jolla sain itse toivoa sukkien värin, kuosin ja neuloksen. Saipa-sukat ovat edelleen käytössä joka päivä.” 

Erikoisetkin lahjat ovat jääneet monille työntekijöille rakkaiksi muistoiksi, kun ne on valittu juuri heille. Jos lapsi on itse halunnut valita työntekijälle tietynlaisen lahjan, se muistetaan. 

”Rakkaimmat on ehkä edelleen autonavaimissa roikkuva pingviinimaskotti. Lapset tietävät, että tykkään pingviineistä. Äiti joutui kuulemma muutaman kaupan sen takia kiertää. Toinen on ihan pieni pupulelu, jonka päiväkotia vaihtanut lapsi oli omilla kolikoilla halunnut ostaa, vaikka äiti jo oli lahjan ostanut.” 

Lahjakortit esimerkiksi läheisiin kahvilaan tai jäätelökioskille mainittiin myös ihanana muistoja. Kukat toimivat muistamisena vuodesta toiseen. 

”Mulle mukavimpia lahjoja on ollut Jungle Juicen lahjakortti, tuoreita marjoja kesällä ja parhaimpia, jos kortissa on ollut jotain henkilökohtaista kirjotusta juuri minulle.” 

Lahjaideoita päiväkodin työntekijälle: 

  • Kortti, jossa kiitetään kuluneesta vuodesta 
  • Kukat, yrtit ja keväällä taimet 
  • Lapsen itse tekemä tai valitsema lahja 
  • Itse tehdyt villasukat tai lapaset 
  • Käsi- ja perusvoiteet sekä vitamiinit 
  • Lettujauhot, hillo ja servetit samassa paketissa 
  • Erilaiset lahjakortit esim. jäätelölle tai kahville 
  • Kustomoidut tuotteet, esimerkiksi kahvipaketti kasvattajan nimellä varustetulla etiketillä 
  • Suklaa ja muut herkut
  • Käsi-/keittiöpyyhe 

Samankaltaisia postauksia