Takaisin postauksiin

Syömään! Kuopiossa toimii Touhulan valmistuskeittiö

Kuopiossa toimii Touhulan oma keittiö, joka on erikoistunut päiväkoti-ikäisten lasten ruokavalioon. Ruokapalvelun esimiehenä toimiva Joonas Holopainen tietää, mikä lapsille maistuu ja miten erityisruokavaliot huomioidaan.

Kuopion Touhula-päiväkodeissa on käytössä kuuden viikon rytmillä kiertävä ruokalista. Lisäksi päiväkodeissa vietetään toiveruokapäivää eli päiväkodit saavat toivoa vuorotellen ruoan kuuden viikon välein. Ruokalista suunnitellaan syys- ja kevätkaudeksi kerrallaan.

Kuopion Touhuloiden ruuat valmistuvat Touhulan omassa valmistuskeittiössä Hiltulanlahdessa.

Ruokalistoilla näkyvät lasten toiveet

Ruokalistojen suunnitellussa on huomioitu varhaiskasvatuksen ruokasuositukset sekä lasten toiveet.

Touhulan keittiössä valmistuva ruoka on pääosin vähäsuolaista ja vähärasvaista. Kaikkien liharuokien alkuperämaa on Suomi. Perunat tulevat lähiviljelijöiltä ja kotimaisia tuotteita suositaan aina mahdollisuuksien mukaan.

– Ruokalistan suunnitteluun vaikuttaa ravitsemus, monipuolisuus, päiväkotien toiveet, käytännön toteutus, taloudellisuus ja jossain määrin myös kestävä kehitys. Kasviksia on tarjolla jokaisella aterialla jossain muodossa, keittiön esimiehenä toimiva Joonas kertoo.

Touhulan valmistuskeittiöstä päiväkotiin toimitetaan päivittäin lounas ja välipala. Aamupala valmistetaan päiväkodilla.

Erityisruokavaliot valmistetaan annoksittain lasten allergioiden ja perheiden toiveiden mukaan.

Erityisruokavaliot tehdään annoksittain

Touhulan valmistuskeittiössä erityisruokavaliot huomioidaan lasten allergioiden ja perheiden toiveiden mukaan. Erikoisruokavaliot tilataan ja valmistetaan erikseen, jotta jokainen lapsi saa varmasti hänelle sopivaa ruokaa.

– Alle 1-vuotiaille valmistetaan myös oma ruoka, joka noudattaa alle 1-vuotiaiden ravitsemussuosituksia ja joka soseutetaan. Pienten ryhmille on hernekeittopäivänä myös mahdollista tilata jauhelihakeittoa ja kaalilaatikkopäivänä lihaperunalaatikkoa, Joonas sanoo.

Vuosien saatossa lasten lempiruoat ovat pysyneet hyvin samana. Niitä ovat jauhelihapullat ja -pihvit, makaronilaatikko sekä muut pastaruoat. Lisäksi lapset pitävät erityisesti nakeista ja makkararuuista, joita on suolapitoisuutensa vuoksi harvoin tarjolla.

Ruokapalvelun esimies Joonas tietää, mikä päiväkoti-ikäisille lapsille maistuu.

Lisätietoja Touhulan valmistuskeittiöstä antaa ruokapalvelun esimies Joonas Holopainen, joonas.holopainen@touhula.fi

Tutustu Kuopion Touhula-päiväkoteihin osoitteessa www.touhula.fi/kuopio.

Samankaltaisia postauksia