Takaisin postauksiin

Koronavirustartunta Touhula Horisontti-päiväkodissa

Porvoon Touhula Horisontissa hoidossa olevalla lapsella on todettu koronatartunta. Tiedossa ei ole tällä hetkellä muita tartuntoja. Porvoon terveysviranomaiset ovat kaikkiin altistuneisiin huomenna yhteydessä ja päiväkodista on oltu heihin yhteydessä jo tänään.

Touhula Horisontissa on hoidossa 74 lasta ja työntekijöitä päiväkodissa on 12. Mahdolliset altistumiset ovat kuitenkin tapahtuneet 11.5. tai sitä ennen, jolloin lapsia on ollut hoidossa 20 ja työntekijöitä päiväkodissa 5. Tällä tietoa päiväkodin lapsista altistuneita on 11 lasta ja kolme työntekijää.

”Olemme tiedottaneet vanhempia tänään ja neuvoneet ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä terveydenhoitoon, jos koronalle tyypillisiä oireita ilmaantuu.”, toteaa Touhulan viestintäjohtaja Ossi Ahto.

”Päiväkotien toimintaa on nyt hallituksen poikkeusolojen purun jälkeen muutettu niin, että ryhmien välillä on mahdollisimman vähän kontakteja ja ryhmien ruokailuja on porrastettu. Lapset leikkivät paljon ulkona päiväkotipäivien aikana. Myös siivousta on tehostettu”, kertoo Touhulan aluejohtaja Pirjo Kosonen.

”Tartunnan saanut on määrätty eristykseen ja altistuneet karanteeniin. Tilanteessa ei ole syytä laajempaan huoleen ja päiväkodin toiminta voi jatkua. Jos soittoa päiväkodista ei ole tullut tänään torstaina 21.5, lapsi ei ole altistunut, ja hän voi jatkaa päivähoidossa”, kommentoi Porvoon kaupungin tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund.

Touhula Horisontti ja Porvoon kaupunki sopivat yhdessä jatkotoimenpiteistä asiaan liittyen. Päiväkodin asiakasperheitä pidetään ajan tasalla siitä, miten asia vaikuttaa päiväkodin toimintaan. Päiväkoti on avoinna huomenna perjantaina 22.5.

Lisätietoja:
Touhula-päiväkodit: Viestintäjohtaja Ossi Ahto, puh. 0400 833 883, ossi.ahto@touhula.fi
Porvoon kaupunki: Tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund, puh. 040 676 1391

Samankaltaisia postauksia