Takaisin postauksiin

”Touhulassa on kotoisa olo”

Varhaiskasvatuksen opettaja ja esiopettaja Ulla Nybergille oli hyvin varhain selvää, että hän haluaa opettajaksi. Opettajan työssä kiehtoo edelleen se, että työ on monipuolista ja opettajana saa oman vapauden suunnitella ja toteuttaa asioita.

”Tykkään työskennelle tavallisten, mutta tärkeiden ja aitojen asioiden äärellä, ihmisten ympärillä. Perheiden hyvinvointi on minulle sydämen asia”, Ulla kertoo.

Ulla on uransa aikana työskennellyt yksityisissä päiväkodeissa, hankkeissa sekä koulumaailmassa. Touhulassa hän aloitti 4,5 vuotta sitten. Jonkin aikaa sitten Ulla kävi kokeilemassa julkisella puolella, mutta hyvin pian kaipasi takaisin omaan tuttuun työpaikkaansa Touhula Lippulaivaan, Mikkeliin.

”Minulle tuli koti-ikävä, ja onneksi sain seuraavana toimintavuonna palata omaan työhöni”, Ulla kertoo.

Hän kokee, että Touhulassa hänen suunnitelmiinsa ja toimintaansa luotetaan, uusiin kehitysideoihin tartutaan sekä työyhteisö puhaltaa mahdottoman hyvin yhteen hiileen.

Ulla Nyberg työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Touhula Lippulaivassa

Ulla palkittiin Touhulan kuukauden työntekijänä toukokuussa 2021.

Ulla sparrailee usein nuorempia ihmisiä uravalinnoissaan ja muistuttaa, että jokaisessa tehtävässä on hyviä ja huonoja puolia, ja on jokaisen työyhteisön jäsenestä kiinni, millainen työilmapiiri ympärillämme on.

”Parhaimmillaan työyhteisö koostuu yrittäjähenkisistä ihmisistä, jotka omalla käytöksellään mainostavat omaa ammattikuntaa ja omaa työpaikkaan. On tärkeää haluta tehdä hyvää työtä yhdessä, mutta tärkeää on myös pystyä muuttumaan ajan mukana. Ei voi loputtomasti sanoa, että näin meillä on aina tehty, eikä tarvitse muuttua. Tiimien välistä yhteistyötä, yhteistä keskustelua ja luottamusta tarvitaan jatkuvana toimena, jotta työyhteisö voi hyvin ja toiminta voi kehittyä jatkuvasti”, Ulla muistuttaa.

Kuten monen muun varhaiskasvatuksen ammattilaiselle, Ullalle ammatti on ollut kutsumus. Mikä motivoi työssä 30 vuoden jälkeenkin?

”Olen monessa määrin lapsenomainen: innostun herkästi sekä tykkään struktuurista, tekemisen meiningistä ja upeiden juttujen kehittelystä. Sitä me eskarilaisten kanssa olemme.”

Varhaiskasvatuksessa korostuu arjen pedagogiikka eli niistä pienistä arjen hetkistä löytyy valtavasti uusia oivalluksia ja Ulla kokee sen vahvuusalueekseen ja saa itsekin pienistä hetkistä paljon iloa.

Ulla on päässyt näkemään monta työnantajaa, mutta viihtyy nimenomaan omassa Touhula Lippulaivassa: “Touhulan arvot menevät yksiin oman elämän arvojeni kanssa. Joskus yrityksen arvot on sellaiset, että ne syleilee koko maailmaa. Touhulan arvot kolahtavat. Touhulassa on kotoinen olo.”

Ullalle on tärkeää, että ammattikunnan arvostuksen saadaan nostettua. Monia nuoria estää hakeutumasta varhaiskasvatukseen, usein palkkauksen vuoksi.

“Tästä työstä saa kuitenkin paljon muuta. Tästä työstä saa sisältöä omaan elämään ja tietää olevansa merkityksellinen. Tätä työtä tehdään suunnitelmallisesti, olemme enemmän kuin hoitotätejä. Valitsisin hetkeäkään epäröimättä tämän ammatin uudelleenkin – niin antoisaa tämä on.”

Samankaltaisia postauksia