Takaisin postauksiin

”Saan itse rytmittää oman päiväni ja minuun luotetaan”

Päiväkotiapulainen Maarit Rautavuori Lappeenrannan Touhula Tirilästä palkittiin Touhulan kuukauden työntekijänä maaliskuussa 2021.

Ehdotuksen palkitsemisesta tekivät työkaverit, jotka kuvaavat Maaritia muun muassa näillä sanoin:

”Maarit on tehokas, iloinen ja lasten kanssa viihtyvä päiväkotiapulainen, joka auttaa talon henkilökuntaa ja lapsia tilanteessa kuin tilanteessa! Voimme aina luottaa, että Maarit hoitaa homman kuin homman ja kaikki hoituu kädenkäänteessä. Maarit ei koskaan valita tai voivottele työmääräänsä vaan hänen mielestään työ on tekijäänsä varten! Tästä kultakimpaleesta emme luovu, paras Maarit ikinä!”

Touhula Tirilän päiväkotiapulainen

51-vuotias Maarit kehuu omaa työkuvaansa monipuoliseksi, jossa saa olla ihmisten parissa. Hän valmistaa aamupalaa, pesee pyykkiä, siivoaa, valmistelee lounasruoan tarjoilut, hoitaa tiskejä, valmistaa välipalaa sekä huolehtii myös kahvinkeitosta työkavereille. Työnsä lomassa hän niistää neniä, pyyhkii pyllyjä, laittaa rukkasia käsiin sekä halaa lapsia.

Työ päiväkotiapulaisena vaatii joustavuutta ja kärsivällisyyttä, sillä päivä ei useinkaan mene suunnitelmien mukaan vaan työ päiväkodissa on täynnä muutoksia.

”Työssä erityisen ihanaa on se, että kukaan ei kyttää liian tarkkaan. Saan itse rytmittää oman päiväni ja tehdä työtä omalla tavallani”, Maarit kuvaa.

Päiväkotiapulaisena Maarit kokee, että häneen luotetaan ja hän aidosti on oman työnsä asiantuntija. Toki työ on hyvin kiireistä ja välillä on tunne, ettei ehdi tehdä kaikkea. Välillä ei maltakaan lopettaa, kun työtä on kiva tehdä. Etenkin korona-aikana kiirettä on ollut enemmän, koska aikaisemman yhden päivittäisen siivouskierroksen tilalle on tullut kaksi päivittäistä siivouskierrosta.

Maarit nauttii työskentelystä Touhula Tirilässä: ”Työ lasten parissa pitää mielen iloisena! Koskaan ei tiiä, mitä ne höpöttää! Ja miulla on mukava ja paras esimies sekä ihana työporukka.”

Samankaltaisia postauksia