Takaisin postauksiin

Perhepäivähoitajasta päiväkodin johtajaksi

Päiväkodin johtajana työskentelevä Marja Panagopulos aloitti Touhulassa vuoden 2019 alussa. Marja kertoo käyneensä useassa työhaastattelussa, mutta Touhula Kivikkokankaalta tarjottu vakituinen varhaiskasvatuksen opettajan työ kiinnosti ja niinpä hän tarttui siihen.

Seuraavana syksynä Marja otti vastaan tutussa päiväkodissa apulaisjohtajan työn, jota hän teki aina vuoden 2022 syksyyn saakka, jolloin hän siirtyi päiväkodin johtajan tehtäviin.

– Se on tuntunut hyvältä, että työnantaja on nähnyt oman ammattitaidon ja tarjonnut haasteita kehittymisen tueksi, Marja kertoo.

Päiväkodista löytyy tiivis työyhteisö

Marjalta löytyy lasten parissa työskentelystä vuosien kokemus, sillä hän toimi perhepäivähoitajana pitkään ennen siirtymistään opintojen kautta päiväkotimaailmaan. Marja viihtyi perhepäivähoitajan työssään, mutta kaipasi ympärilleen työtiimiä – omaa yhteisöä, jossa voisi kahvitauolla jutella ja joilta saa omaan työhönsä vertaistukea ja uusia ideoita.

– Meidän päiväkodissamme työyhteisötaidot ja kaverin auttaminen ovat tärkeässä roolissa – ja se meillä onkin kaikilla yhteistä, että haluamme puhaltaa yhteen hiileen positiivisen ilmapiirin ylläpitämiseksi.

Päiväkodin johtajana Marja arvostaa henkilöstöltä työhön sitoutumista ja sitä, että jokainen tekee työtään omalla persoonalla.

– Meillä kaikilla on omat vahvuutemme. Toinen on puhelias ilopilleri ja toinen taas kaikki huomioiva hiljaisempi työyhteisön jäsen, joka toimii monelle luottotyyppinä työyhteisössä.

Työnantaja on tarjonnut haasteita kehittymisen tueksi

Marja on valmistunut sosionomiksi Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Varhaiskasvatuksen opettajan opintojen lisäksi Marja suoritti kirkon varhaiskasvatuksen ohjaajan opinnot. Opinnot olivat Marjalle mieleisiä ja valmistivat hyvin työelämään sekä esihenkilönä toimimiseen.

Pitkälle työuralle mahtuu monenlaisia hetkiä – parhaimpia niistä Marjan mielestä ovat niitä, kun saavuttaa lapsen ja perheen luottamuksen ja yhteistyö perheiden kanssa toimii hyvin puolin ja toisin.

– Työntekijöiden hyvinvointi on tärkeää. Kun heillä on hyvä olla, niin lapsetkin saavat ansaitsemaansa huomiota ja kasvatusta. Ja kyllähän se päiväkodin johtajana motivoi, kun näkee, että lapset viihtyvät ja heillä on hyvä olla meillä, Marja kertoo.

Vaikeimmiksi hetkikseen Marja kertoo tilanteet, joissa joutuu puuttumaan toisen henkilön toimintaan tai käytökseen. Se ei aina ole helppoa, mutta näissäkin tilanteissa helpottaa tieto siitä, että itse toimii oikein.

Marja kiittelee Touhulan järjestämiä työhyvinvoinnin koulutuksia, sillä niistä saa omaan työhön paljon lisäosaamista ja vinkkejä, miten voi itse esihenkilönä tukea omaa henkilöstöä paremmin.

– Johtajana luotan, että henkilöstö huolehtii lapsista ja heidän hyvinvoinnistaan, joten esihenkilönä haluan huolehtia, että henkilöstöllä on hyvä olla, kun he tekevät työtä sujuvan arkemme puolesta.

Miksi juuri Touhula?

– Viihdyn Touhulassa, koska koen, että työtäni täällä on aina arvostettu. Meillä on lisäksi Touhula Kivikkokankaalla ollut aina hyvä työilmapiiri. Myöskin Oulun alueen päiväkodin johtajien kanssa meillä on tiivis kollegaverkosto, jolta olen saanut vertaistukea omaan työhöni. Lisäksi tukipalvelujemme henkilöstö auttaa ja neuvoo aina, kun olen pyytänyt apua. Uusien tai vaikeiden asioiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Marja kertoo olevansa sitoutunut Touhulan arvoihin ja kokevansa ne omikseen.

– Touhulan arvoista oma lempiarvoni on hyvinvointi, sillä se luo pohjan myös muiden arvojen sekä koko toimintamme toteutumiselle. Jos emme voi päiväkodissani hyvin ja työ tuntuu raskaalta, emme jaksa myöskään kokea oppimisen iloa työyhteisönä tai toimia arjessamme vastuullisesti.

Teksti: Tiina Latvanlehto / Touhula

Samankaltaisia postauksia