En genuint engagerad personal är guld värd

  • Outi och Mika
    Oonas och Iinas föräldrar, Päiväkoti LystiVekara

Varför valde ni just det här daghemmet för ert barn?

Vi hoppades på att hitta ett daghem som låg nära hemmet, hellre ett privat än kommunalt.
Daghemmets fokus på motion lockade också. På vårvintern när vi besökte pulkabacken i den närliggande parken följde Oona och jag aktiviteterna på daghemsgården. Oona sa att det såg roligt ut. Samtidigt kom förskolan med sin lärare till backen för att åka pulka, och jag småpratade lite med henne. Hon berättade så mycket positivt om daghemmets verksamhet och aktiviteter. Det “försäljningstalet” var det som slutligen övertygade oss, och därför beslöt vi oss för att lämna in en ansökan.

Vad är det bästa med just ert daghem?

Personalen som helhjärtat gör sitt jobb, deras genuina intresse lyser igenom! Det är också viktigt att barnens önskemål beaktas. Daghemmet har en bra aktivitetsplanering, men det finns också utrymme och möjlighet för ändringar i programmet. Ur barnens munnar har jag också hört att den goda maten är bäst.

Vad anser ni om personalen?

Vi kan inte tänka oss bättre fostrare under daghemsdagarna än de som leder våra flickors grupper. De är äkta, närvarande och trygga vuxna. Våra barn tycker mycket om dem.

Vad tycker barnen om vid sitt daghem?

De gillar daghemmets mångsidiga aktiviteter, vårdarna, att ha roligt, maten och kompisarna. Nya lekar är roliga och barnen tycker om att man är intresserad av deras åsikter.

Vilket är ert bästa minne från daghemmet hittills?

Båda flickornas kompisrelationer. För den äldre dottern baletten. För den yngre definitivt DVD-inspelningen om barnens vardag. Också bilderna i barnboken. Det bästa för båda två är absolut det att de varje dag går till daghemmet med ett glatt humör.