1. Päiväkodit
 2. Loimaa
 3. Touhula Alastaro

Touhula Alastaro, Loimaa

Juulia Palonen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Alastaro avasi ovensa täysin uusissa ja avarissa tiloissa elokuussa 2015 Loimaalla. Päiväkodissa lapset liikkuvat monipuolisesti niin sisällä kuin ulkonakin. Alastarolla lapset touhuavat kolmessa lapsiryhmässä. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Toimimme liikuntateemaisessa päiväkodissamme lapsilähtöisesti. Lapset harjoittelevat asioita liikunnan kautta, esimerkiksi esikoulussa kirjaimia ja numeroita opitaan liikkumalla. Meillä on mahdollisuus liikkua arjessa monissa tilanteissa, ja lapset liikkuvat päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia aktiivisesti. Erilaiset liikuntavälineet ovat lasten käytössä koko päivän ajan.

Lastemme lempipuuhia ovat jumppasalin renkailla temppuilu, kiipeilyseinällä kiipeily sekä pallopelit kuten sähly ja jalkapallo, pihaleikit sekä leikit metsässä. Päiväkodin pihalla on pieni kukkula, jota käytämme muun muassa pulkkamäkenä, hiihdossa sekä erilaisten liikkumismuotojen harjoittelualustana. Lapset keksivät itsekin pihalla leikkejä ja puuhia, lisäksi meillä on erinomaiset välineet toimintaympäristön muokkaamiseen ja lasten liikkumisen motivoimiseen.

Päiväkodissamme retkeillään viikoittain, ja järjestämme lapsille Metsämörri-toimintaa läheisessä metsässä. Käytössämme ovat monipuoliset lähiliikuntapaikat ja meillä on lyhyt matka pururadalle, urheilukentälle ja kirjastoon, sekä talvella luistelukentälle. Käymme liikkumassa myös viereisellä liikuntahallilla viikoittain.

Päiväkodissamme järjestetään kuukauden viimeisellä viikolla vanhemmille aamukahvit sekä perheliikuntatapahtuma. Järjestämme kalenterijuhlien lisäksi myös tapahtumia äideille, isille ja isovanhemmille. Päiväkotimme on mukana valtakunnallisissa liikuntatapahtumissa kuten Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmassa sekä Nuoren Suomen Varpaat vauhtiin -haasteessa.

Touhula Alastaro

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Juulia Palonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkotimme on ostopalvelupäiväkoti ja varhaiskasvatus on kunnan järjestämää. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito (yli 140 h / kk)
  120–140 h / kk
  80–120 h / kk
  60–80 h / kk
  0–60 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–120 h / kk
  60–80 h / kk
  0–60 h / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ensin Loimaan kaupungin hakemuksella.
 2. Kaupungin myönnettyä varhaiskasvatuspaikan, täytä Touhulan hakemus.

Kaupungin järjestämään, ostopalveluna toteutettuun varhaiskasvatukseen ei voi saada yksityisen hoidon tukea.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.