1. Päiväkodit
 2. Loimaa
 3. Touhula Alastaro

Touhula Alastaro, Loimaa

Inari Eklund Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Alastaro avasi ovensa täysin uusissa ja avarissa tiloissa elokuussa 2015 Loimaalla. Päiväkodissa lapset liikkuvat monipuolisesti niin sisällä kuin ulkonakin. Alastarolla lapset touhuavat kolmessa lapsiryhmässä. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Toimimme liikuntateemaisessa päiväkodissamme lapsilähtöisesti. Lapset harjoittelevat asioita liikunnan kautta, esimerkiksi esiopetuksessa kirjaimia ja numeroita opitaan liikkumalla. Meillä on mahdollisuus liikkua arjessa monissa tilanteissa, ja lapset liikkuvat päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia aktiivisesti. Erilaiset liikuntavälineet ovat lasten käytössä koko päivän ajan.

Lastemme lempipuuhia ovat jumppasalin renkailla temppuilu, kiipeilyseinällä kiipeily sekä pallopelit kuten sähly ja jalkapallo, pihaleikit sekä leikit metsässä. Päiväkodin pihalla on pieni kukkula, jota käytämme muun muassa pulkkamäkenä, hiihdossa sekä erilaisten liikkumismuotojen harjoittelualustana. Lapset keksivät itsekin pihalla leikkejä ja puuhia, lisäksi meillä on erinomaiset välineet toimintaympäristön muokkaamiseen ja lasten liikkumisen motivoimiseen.

Päiväkodissamme retkeillään viikoittain, ja järjestämme lapsille Metsämörri-toimintaa läheisessä metsässä. Käytössämme ovat monipuoliset lähiliikuntapaikat ja meillä on lyhyt matka pururadalle, urheilukentälle ja kirjastoon, sekä talvella luistelukentälle. Käymme liikkumassa myös viereisellä liikuntahallilla viikoittain.

Päiväkodissamme järjestetään kuukauden viimeisellä viikolla vanhemmille aamukahvit sekä perheliikuntatapahtuma. Järjestämme kalenterijuhlien lisäksi myös tapahtumia äideille, isille ja isovanhemmille. Päiväkotimme on mukana valtakunnallisissa liikuntatapahtumissa kuten Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmassa sekä Nuoren Suomen Varpaat vauhtiin -haasteessa.

Päiväkotipaikkaa Touhula Alastaroon haetaan Loimaan kaupungin nettisivujen kautta. Ohjeet päiväkotipaikan hakuun löytyvät myös alempaa sivultamme.

Touhula Alastaro

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Inari Eklund Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkotimme on ostopalvelupäiväkoti ja varhaiskasvatus on kunnan järjestämää. Päiväkodin asiakasmaksut ovat siis samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito (yli 140 h / kk): 0–295 € / kk
• 120–140 h / kk: 0–236 € / kk
• 80–120 h / kk: 0–207 € / kk
• 60–80 h / kk: 0–177 € / kk
• 0–60 h / kk: 0–118 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito (yli 140 h / kk)
  120–140 h / kk
  80–120 h / kk
  60–80 h / kk
  0–60 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–120 h / kk
  60–80 h / kk
  0–60 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Hae varhaiskasvatuspaikkaa Loimaan kaupungin hakemuksella.
 2. Kaupunki vahvistaa varhaiskasvatuspaikan perheille.

Kaupungin järjestämään, ostopalveluna toteutettuun varhaiskasvatukseen ei voi saada yksityisen hoidon tukea.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin. Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti eDaisy-asioinnin kautta.