1. Päiväkodit
 2. Lapua
 3. Touhula Merihevonen

Touhula Merihevonen, Lapua

Paula Murtomäki Päiväkodin johtaja

Seikkailupainotteinen päiväkoti Touhula Merihevonen sijaitsee Huhtakummun alueella, lähellä Lapuan keskustaa. Tarjoamme päiväkodissamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Jokaisesta päivästä voi kehittyä seikkailu. Meillä se on mahdollista niin sisällä kuin pihallakin. Päiväkodin vieressä sijaitsevassa metsässä mielikuvitus pääsee valloilleen. Kesällä voimme hyödyntää vieressä toimivaa lasten liikennepuistoa sekä skeittiparkkia. Teemme myös retkiä lähipuistoihin sekä kirjastoon, joka on sopivan kävelymatkan päässä.

Toiminnassa painottuu seikkailuteeman lisäksi myös musiikki ja liikunta. Kannustamme pieniä seikkailijoita omaehtoiseen liikuntaan ohjatun liikunnan lisäksi. Liikkumiseen rohkaistaan, innostetaan ja erilaisia liikkumistaitoja sekä liikuntamuotoja harjoitellaan.

Päiväkodissa on isot liikuntatilat, kiipeilyseinä ja monipuolisesti liikuntavälineitä. Leikkitiloja käytetään pienryhmätiloina päivän toiminnan aikana, toiminnan sijoittuessa sisälle. Pienryhmätoiminta onkin talon ehdoton valttikortti.

Hyvät käytöstavat, ryhmässä toimiminen, toisten huomioon ottaminen ja omatoimisuuden vahvistaminen ovat myös tärkeitä arvojamme.

Henkilökunta on luovaa, innokasta ja lämminhenkistä. Aikuisista saa kaveria monenmoisiin puuhiin ja seikkailuihin. Tarjolla on myös turvallista ja lämmintä syliä, johon on hyvä seikkailujen lomassa käpertyä huilaamaan.

Vanhempien palautteita päiväkodista:

Merihevonen on juuri meidän lapselle sopiva paikka! Pienten puoli on aivan ihana! Hyvällä mielellä joka aamu hoitoon!

Touhula Merihevonen

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Paula Murtomäki Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Lapuan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Päiväkotimme asiakasmaksu on enimmillään kokopäiväsopimuksella 290 €, sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Osapäivähoito
 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 10 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, 20 % kolmannesta lapsesta

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Lapuan kaupungilta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Lapuan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Lapuan Virkiä

  Virkiä Superpesis ja Touhula Merihevonen samaan veneeseen!

  Lapuan Virkiän Superpesis-naiset ja päiväkoti Touhula Merihevonen Lapualla ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Kumppanuus sisältää molemminpuolista yhteistyötä, vuorovaikutusta sekä tutustumista puolin ja toisin yksikköjen toimintaan. Virkiän Superpesis-naiset ovat vierailleet Merihevosessa opettamassa lapsille pesistaitoja ja päiväkotilaiset perheineen ovat vierailleet Superpesis-matsissa.

  – Voimme vilpittömästi sanoa olevamme iloisia tästä yhteistyöstä. On mukavaa levittää pesäpallon ilosanomaa etenkin lapsille, jotka nopeasti näyttävät omaksuvan tämän hienon lajin salat ja oppivat nauttimaan pallon kanssa touhuamisesta, Virkiän markkinointipäällikkö Timo Kankaanpää iloitsee.

  Lisätietoja: www.virkiapesis.fi