1. Päiväkodit
 2. Lapua
 3. Touhula Merihevonen

Touhula Merihevonen, Lapua

Maria Siipola Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula Merihevonen sijaitsee Huhtakummun alueella, lähellä Lapuan keskustaa. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Toimintasuunnitelmamme sisällöistä ammennamme viikko-ohjelmamme rungon, jossa on aina ripaus seikkailua mukana. Seikkailua voi olla aamupala ulkona, koko talon kiertävä liikunta- / seikkailurata tai vaikkapa nurinkurin-päivä, jolloin liikutaankin takaperin. Kesä on saatettu luoda keskelle talvea, jolloin koko päiväkoti muuntuu kesäparatiisiksi kesäkioskeineen ja vesileikkeineen. Teemme joka viikko retkiä mm. päiväkotimme vieressä sijaitsevaan metsään, josta on tullut niin lasten kuin aikuistenkin yksi lempipaikoista.

Päiväkotimme toiminnassa painottuvat seikkailuteemamme lisäksi liikunta ja musiikki. Kannustamme pieniä seikkailijoitamme omaehtoiseen liikuntaan ohjatun liikunnan lisäksi. Liikkumiseen rohkaistaan, innostetaan ja erilaisia liikkumistaitoja sekä liikuntamuotoja harjoitellaan. Meillä lapset ulkoilevat säällä kuin säällä kaksi kertaa päivässä.

Päiväkodin aidoitettu piha-alue on iso. Pihalta löytyy tekonurmikenttä ja mahdollisuuksia keinua, kiipeillä ja tasapainotella. Pihamme taka-osan portin kautta on suora kulkuyhteys pellolle ja siitä viereiseen metsään, johon teemme useasti retkiä. Peltoalueelle tehdään talvisin hiihtoladut, jotta pääsemme kartoittamaan myös hiihtelytaitoja. Päiväkotimme vieressä on liikennepuisto, jossa vierailemme kesäisin. Talven sekä lumen tullen hyödynnämme liikennepuiston lähellä olevaa todella hyvää pulkkamäkeä, joka on toiminut meidänkin laskettelumäkenämme oman pihan pikkukukkulan lisäksi. Teemme myös retkiä mm. lähipuistoihin sekä kirjastoon, joka on sopivan kävelymatkan päässä. Kirjastoauto käy päiväkodillamme säännöllisesti.

Vuonna 2015 valmistuneet uudet, avarat tilamme mahdollistavat seikkailujen ja liikkumisen päivittäisen toteutumisen. Päiväkodissa on isot liikuntatilat, kiipeilyseinä ja monipuolisesti liikuntavälineitä. Leikkitiloja käytetään pienryhmätiloina päivän toiminnan aikana, toiminnan sijoittuessa sisälle. Päiväkodistamme löytyy kaksi puolta: Laiva (1–3-vuotiaat) ja Majakka (3–5-vuotiaat / eskarit). Molemmilla puolilla on iso liikuntatila, joka päivälevon aikana muuntautuu nukkariksi. Jokaiselle lapselle löytyy eteistilasta oma nimikoitu naulakkopaikka. Meillä on lisäksi erikseen tilava kuraeteinen ja useampi kuivauskaappi, joissa on hyvä kuivatella ulkoilun jälkiä.

Innokas ja luova henkilökuntamme ei seikkailuja kaihda, ja meiltä löytyy osaamista moneen lähtöön. Kasvattajiltamme löytyy mm. Metsämörri-koulutustaustaa sekä musiikillista ja liikunnallista erityisosaamista. Lapsilähtöinen toimintamme lasten osallisuus huomioiden tuottaa parhaat seikkailut.Järjestämme lapsille säännöllisesti hauskoja tapahtumia. Milloin päiväkodilla on vietetty ystävänpäivää toimintapisteillä, luotu kesä keskelle talvea tai lähdetty laivalla mielikuvitusseikkailulle toiselle saarelle. Myös perheet pääsevät nauttimaan seikkailuistamme järjestäessämme koko perheen yhteisiä aamupaloja, isien ja äitien iltoja, yhteisiä ulkotapahtumia jne. Suunnittelemme ohjelmaan erilaisia tapahtumia arjen keskelle, jotka houkuttelevat sekä lapset että vanhemmatkin heittäytymään ja hassuttelemaan.

Ruokamme toimitetaan Seinäjokiselta Fazerilta, joka valmistaa meille monipuolista, terveellistä ja viikoittain vaihtuvaa ruokaa koulu- / päiväkotilistojen pohjalta. Fazer toimittaa meille myös välipalat kolme kertaa viikossa, ja muina päivinä tarjoilemme välipalan Merihevosen tyyliin. Aamupala valmistetaan joka aamu päiväkodilla.

Koko Touhulan yhteinen vuosisuunnitelma rytmittää päiväkodin toimintakautta luoden monipuolisen viikko ja kuukausiohjelman, jossa vain mielikuvitus on rajana. Noudatamme valtakunnallista varhaiskasvatuslakia sekä lisäksi Lapuan kaupungin omaa varhaiskasvatussuunnitelmaa, ollen näin osa lapualaista päivähoitokokonaisuutta.

Touhula Merihevonen

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17 (tarvittaessa klo 6.30-17.30)

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maria Siipola Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Lapuan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Päiväkotimme asiakasmaksu on enimmillään kokopäiväsopimuksella 290 €, sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Osapäivähoito
 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 10 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, 20 % kolmannesta lapsesta

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Lapuan kaupungilta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Lapuan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Lapuan Virkiä

  Virkiä Superpesis ja Touhula Merihevonen samaan veneeseen!

  Lapuan Virkiän Superpesis-naiset ja päiväkoti Touhula Merihevonen Lapualla ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Kumppanuus sisältää molemminpuolista yhteistyötä, vuorovaikutusta sekä tutustumista puolin ja toisin yksikköjen toimintaan. Virkiän Superpesis-naiset ovat vierailleet Merihevosessa opettamassa lapsille pesistaitoja ja päiväkotilaiset perheineen ovat vierailleet Superpesis-matsissa.

  – Voimme vilpittömästi sanoa olevamme iloisia tästä yhteistyöstä. On mukavaa levittää pesäpallon ilosanomaa etenkin lapsille, jotka nopeasti näyttävät omaksuvan tämän hienon lajin salat ja oppivat nauttimaan pallon kanssa touhuamisesta, Virkiän markkinointipäällikkö Timo Kankaanpää iloitsee.

  Lisätietoja: www.virkiapesis.fi