1. Päiväkodit
 2. Kirkkonummi
 3. Touhula Laajakallio

Touhula Laajakallio, Kirkkonummi

Marjo Neijonen-Ilves Päiväkodin johtaja

Touhula Laajakallio on liikuntateemainen päiväkoti, jossa lapsilla on mahdollisuus ihmettelyyn, oivaltamiseen ja yhdessä toimimiseen kiireettömässä ilmapiirissä yhdessä turvallisten aikuisten kanssa. Päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissamme lapsilla on tilaa leikkiä, oppia, pelata ja toteuttaa itseään. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Valoisissa ja väljissä tiloissamme lapsilla on monipuoliset mahdollisuudet liikkua pitkin päivää. Päiväkodissamme on tilaa neljälle lapsiryhmälle. Viihtyisät ja toiminnallisesti joustavat tilat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen sekä liikunnan riemua niin ohjatusti kuin omaehtoisestikin. Varhaiskasvatusympäristömme on kehittävä, terveellinen ja turvallinen, sekä oppimista edistävä.

Päiväkodin pihassa on monipuolisesti leikkivälineitä ja pelikenttä erilaisia pallopelejä varten. Pihaa koristaa vanha tammi, joka muistuttaa paikalla aikaisemmin sijainneesta (Gillobackan) kartanosta. Läheltä löytyy myös metsää retkeilyyn, jalkapallokenttä pelailuun ja useampi leikkikenttä, joihin teemme retkiä säännöllisesti.

Touhula Laajakallio

Liikunta
Ma–pe klo 6.15–17.15

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Marjo Neijonen-Ilves Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kirkkonummen kunnan myöntämästä palvelusetelistä. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Kirkkonummen palveluseteliä voivat hyödyntää kirkkonummelaiset ja siuntiolaiset perheet.

Päiväkodissamme varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ovat enimmillään:

Yli 35 h / vko: 289 € / kk
21–35 h / vko: 231 € / kk
0–20 h / vko: 173 € / kk

5-vuotiailla on maksutonta varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa. Asiakasmaksut tämän ylittävältä ajalta ovat enimmillään:

Maksuton 20 h + yli 20 h / vko: 231 € / kk
Maksuton 20 h + enintään 20 h / vko: 173 € / kk

Esiopetus on maksutonta. Esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ovat enimmillään:

Yli 20 h / vko: 231 € / kk
Alle 20 h / vko: 173 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 35 h / vko
  21–35 h / vko
  0–20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Yli 20 h / vko
  Alle 20 h / vko

 • Sisaralennus

  Palvelusetelillä 50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kirkkonummen kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin palvelusetelihakemuksen yhteydessä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.