1. Päiväkodit
 2. Kerava
 3. Touhula Jokilaiva

Touhula Jokilaiva, Kerava

Antti Arokoski Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula Jokilaiva sijaitsee Ahjossa, uusissa ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissa.

Touhula Jokilaivan toiminta päättyy 31.8.2021. Lähin Touhula-päiväkoti, johon voi hakea varhaiskasvatukseen on Touhula Aarrekallio ja Touhula Vihtakatu.

Tilamme on toteutettu liikunnan ehdoilla, ja sisustus on suunniteltu seikkailuja rikastavaksi. Päiväkodin ympäristö kokonaisuudessaan soveltuu hyvin seikkailuihin sekä liikunnallisiin leikkeihin.

Suunnittelemme toimintamme aina seikkailullisin kiikarein, tukien sitä lauluilla ja liikunnalla. Arjen pienetkin asiat ovat suuria seikkailuja oikein maustettuina, ja jokaiseen päiväämme mahtuu myös musiikkia ja liikuntaa. Mahdollistamme lapsillemme vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päivittäin. Seikkailua voivat olla pienten Merileijonien tai Meritähtien retket isojen saleihin Majakassa tai Haiden merkkaripoukamaan. Luonto ja ulkoilu ovat tärkeitä elementtejä seikkailukasvatuksessa. Ulkoilemme säällä kuin säällä; seikkailuun sateessa ja tuulessa tarvitaan vain säänmukaiset vaatteet sekä tahtoa puskea hieman vastatuuleen!

Lastemme lempipuuhia ovat liikunnalliset radat, laulaminen ja soittaminen, rakenteluleikit, askartelut sisällä, sekä liikunnalliset seikkailut ulkona. Retkeilemmekin seikkailuilla viikoittain seikkailijoiden tason mukaan.

Päiväkotimme iso piha-alue jakaantuu kolmeen osaan, jossa asvaltti tukee liikunta- ja sääntöleikkejä, ja hiekka-alue rakentelua sekä kiipeilyä. Pihan perällä on iso nurmikkoalue Pikkumetsäksi nimetyllä lehdolla. Päiväkodin takaportista aukeavat erinomaiset seikkailumahdollisuudet hoidettuna metsäalueena, jossa pururadat mahdollistavat monipuolisen liikunnan. Kivenheiton päässä on myös Ahjon koulun kentät. Vierailemme vuosittain myös Keravan keskustan palveluissa, kuten kirjastossa, taidemuseo Sinkassa ja jäähallilla.

Päiväkodissamme järjestetään tapahtumia säännöllisesti kalenterin mukaan vaihtuvilla teemoilla. Tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä vanhempien kanssa.

Touhula Jokilaivassa työskentelee varhaiskasvatuksen ammattilaisia, joiden rekrytoinnissa on huomioitu joku kolmesta vahvuusalueestamme: seikkailu, musiikki tai liikunta.  Päiväkodistamme löytyy myös Metsämörri-kouluttaja, kuten myös liikunnanohjaaja. Joka lapsiryhmässä toimii myös musiikkipainotteinen osaaja.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Timanttista porukkaa Keravan Jokilaivassa. Joka aamu sekä iltapäivä lapsi sekä vanhempi otetaan huomioon välittäen vanhemmalle (ja varmasti lapsellekin) tunteen, kuin me olisimme ainoat henkilöt, jotka päivän aikana tulevat viemään tai hakemaan lapsia. Kiitos, kun hoidatte lapsiani.”

”Touhulan aikuiset on ihan huippuja. On huojentavaa tietää että omat lapset, ne elämän tärkeimmät asiat on hyvässä hoidossa ja huolenpidossa. Tapa miten kohtaatte ja näette lapsen on ihastuttavaa ja arvostettavaa.”

Voit seurata päiväkotimme touhuja Facebookissa.

Touhula Jokilaiva

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Antti Arokoski Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 8–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Keravan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään kokopäivähoidossa 289 €.

Palvelusetelillä on käytössä myös sisaralennus 50 % toisesta lapsesta.

 • Kokopäiväsopimus

  Yli 147 h / kk

 • Osapäivähoito

  0–105 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–105 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palvelusetelihakemuksissa perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Keravan varhaiskasvatuspalveluihin sähköisen hakupalvelun kautta. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • Luonnossa kotonaan

  Päiväkodissa toteutetaan Suomen Ladun kriteerien mukaista Luonnossa kotonaan -toimintaa. Luonnossa kotonaan -ryhmissä vietetään kiireetöntä ulkoilmaelämää, jossa korostuu leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

  Perinteisestä varhaiskasvatuksesta Luonnossa kotonaan -ryhmä poikkeaa siten, että ulkona ollaan useita tunteja päivässä ja lähiluonnossa retkeillään vähintään kolme kertaa viikossa. Leikki- ja liikuntavälineet löydetään ensisijaisesti luonnosta, ja toiminta mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin. Luonnossa kotonaan -toiminnassa vaalitaan kestävän elämäntavan arvoja.

  Lisätietoja päiväkodin Luonnossa kotonaan -toiminnan laajuudesta ja mahdollisista vapaista paikoista antaa päiväkodin johtaja.