1. Päiväkodit
 2. Kerava
 3. Touhula Jokilaiva

Touhula Jokilaiva, Kerava

Antti Arokoski Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula Jokilaiva sijaitsee Ahjossa, uusissa ja lasta liikkumaan innostavissa tiloissa. Päiväkotimme aloitti toimintansa tammikuussa 2017, ja tiloissamme seikkailee viisi lapsiryhmää. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Tilamme on toteutettu liikunnan ehdoilla, ja sisustus on suunniteltu seikkailuja rikastavaksi. Päiväkodin ympäristö kokonaisuudessaan soveltuu hyvin seikkailuihin sekä liikunnallisiin leikkeihin.

Suunnittelemme toimintamme aina seikkailullisin kiikarein, tukien sitä lauluilla ja liikunnalla. Arjen pienetkin asiat ovat suuria seikkailuja oikein maustettuina, ja jokaiseen päiväämme mahtuu myös musiikkia ja liikuntaa. Mahdollistamme lapsillemme vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päivittäin. Seikkailua voivat olla pienten Merileijonien tai Meritähtien retket isojen saleihin Majakassa tai Haiden merkkaripoukamaan. Luonto ja ulkoilu ovat tärkeitä elementtejä seikkailukasvatuksessa. Ulkoilemme säällä kuin säällä; seikkailuun sateessa ja tuulessa tarvitaan vain säänmukaiset vaatteet sekä tahtoa puskea hieman vastatuuleen!

Lastemme lempipuuhia ovat liikunnalliset radat, laulaminen ja soittaminen, rakenteluleikit, askartelut sisällä, sekä liikunnalliset seikkailut ulkona. Retkeilemmekin seikkailuilla viikoittain seikkailijoiden tason mukaan.

Päiväkotimme iso piha-alue jakaantuu kolmeen osaan, jossa asvaltti tukee liikunta- ja sääntöleikkejä, ja hiekka-alue rakentelua sekä kiipeilyä. Pihan perällä on iso nurmikkoalue Pikkumetsäksi nimetyllä lehdolla. Päiväkodin takaportista aukeavat erinomaiset seikkailumahdollisuudet hoidettuna metsäalueena, jossa pururadat mahdollistavat monipuolisen liikunnan. Kivenheiton päässä on myös Ahjon koulun kentät. Vierailemme vuosittain myös Keravan keskustan palveluissa, kuten kirjastossa, taidemuseo Sinkassa ja jäähallilla.

Päiväkodissamme järjestetään tapahtumia säännöllisesti kalenterin mukaan vaihtuvilla teemoilla. Tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä vanhempien kanssa.

Touhula Jokilaivassa työskentelee varhaiskasvatuksen ammattilaisia, joiden rekrytoinnissa on huomioitu joku kolmesta vahvuusalueestamme: seikkailu, musiikki tai liikunta.  Päiväkodistamme löytyy myös Metsämörri-kouluttaja, kuten myös liikunnanohjaaja. Joka lapsiryhmässä toimii myös musiikkipainotteinen osaaja.

Touhula Jokilaiva

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Antti Arokoski Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 8:00-16:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Keravan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään kokopäivähoidossa 289 €.

Palvelusetelillä on käytössä myös sisaralennus 50 % toisesta lapsesta.

 • Kokopäiväsopimus

  Yli 147 h / kk

 • Osapäivähoito

  0–105 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–105 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palvelusetelihakemuksissa perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Keravan varhaiskasvatuspalveluihin sähköisen hakupalvelun kautta. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.