Takaisin postauksiin

Vanhempaintoimikunta päiväkodin tukena

  • Vanhempaintoimikunta Touhula Hyvinkää

”Äiti. Mulla oli tosi kivaa! Ja se Elsa halas mua!”

Tähän lapseni spontaaniin ja haltioituneeseen kommenttiin kiteytyy Touhula Hyvinkään vanhempaintoimikunnan olemassaolon tarkoitus: tuottaa lapsille iloa ja elämyksiä.

Näky lastemme ilosta ja riemusta sykähdyttää meitä vanhempia kerta toisensa jälkeen aina yhtä paljon. Äitinä on palkitsevaa olla mukana mahdollistamassa näitä kokemuksia vanhempaintoimikunnan kautta.

Jokaisen panos on arvokas

Äitinä on palkitsevaa olla mukana mahdollistamassa näitä kokemuksia vanhempaintoimikunnan kautta.

Touhula Hyvinkään vanhempaintoimikunta on perustettu samaan aikaan päiväkodin toiminnan alkaessa ja sillä on käynnissään viides toimintakausi. Jäsenissä on tapahtunut vuosien saatossa luonnollista muutosta muun muassa lasten päiväkotitaipaleen päättymisen tai muuttojen myötä. Vanhojen poistuessa tilalle on aina tullut uusia innokkaita vanhempia.

Vaikka jokaisella meillä on oma työ ja muut arjen rutiinit hoidettavana, yhdistää meitä kaikkia tahto olla mahdollistamassa lapselle merkityksellisiksi muodostuvia kokemuksia ja kuplivaa iloa – jokainen omalla, itse määrittelemällään työpanoksella. Se tässä porukassa onkin parasta. Tuntematta huonoa omatuntoa siitä, että en aina itse ehdi mukaan myymään kahvia tai pyörittämään ongintapistettä, tiedän, että voin olla mukana taas seuraavalla kerralla ja työpanokseni on jälleen silloin yhtä arvokas.

Vanhempien välillä luonnostaan vallitseva vertaisuus on synnyttänyt itse itsessään ymmärryksen muun muassa ajankäytön rajallisuudesta. Yhteinen päämäärämme on riittänyt jokainen kerta kuin itsestään onnistuneiden tapahtumien järjestämiseen.

Frozenin Elsa ja Spiderman ystävänpäivädiscon suosikit

Lapseni riemuisa kommentti liittyi Touhula Hyvinkään vanhempaintoimikunnan järjestämään ystävänpäivädiscoon, jossa vieraina olivat Frozenin Elsa ja Spiderman

Varat tapahtuman järjestämiseen oli saatu kasaan toimikunnan organisoimalla keksi- ja karkkimyynnillä, jonka tuotot käytettiin esiintyjien kuluihin, tarjoiluihin ja lapsille jaettuihin ilmapalloihin. Tapahtuma oli kaikille asiakasperheille maksuton ja paikalla oli runsas joukko päiväkotilapsia perheineen.

Kukin vanhempaintoimikuntalainen oli kantanut kortensa kekoon itse parhaaksi katsomallaan tavalla muun muassa metsästäen teemaan sopivia ilmapalloja, tehden discon soittolistaa, leipomalla mokkapaloja tai paistamalla pizzaa. Muutama tunti ennen tapahtumaa päiväkodilla alkoi tuoksua popcorn, sydänviirit nousivat kattoon ja ilmapallot valtasivat tanssilattian. Kaikki oli valmista, kun prinsessat ja supersankarit pääsivät kauan odottamaansa discoon ja yhdessä tehdyn työn koskettavin kiitos oli lasten katseissa loistanut ilo ja lahjomaton riemu.

Tapahtuma ei olisi ollut mahdollinen ilman vanhempaintoimikuntalaisten työpanosta, mutta se ei olisi toteutunut myöskään ilman saumatonta yhteistyötä Touhula Hyvinkään henkilökunnan kanssa. Yhteinen ja kuin itsestään rakentunut tahtotila on mahdollistanut useiden tapahtumien toteuttamisen ja sulauttanut vanhempaintoimikunnan toiminnan osaksi päiväkotilasten elämysmaailmaa.

Tukemalla päiväkodin tekemiä retkiä ja bussikustannuksia, sponsoroimalla jokaiselle ryhmälle ”hupirahaa” ja olemalla mukana päiväkodin tapahtumien järjestämisessä, olemme mahdollistaneet monta ikimuistoista kokemusta. Kiitokseksi olemme saaneet lasten onnellisia ja värikkäitä kertomuksia.

Rohkaisemmekin kaikkia teitä touhulalaisten vanhempia kasaamaan voimanne ja pohtimaan, voisitteko olla yhdessä synnyttämässä lapsillenne jotakin heille korvaamattoman arvokasta.

Ideoitahan tämän toteuttamiseen lapsilla kyllä on!

– Touhula Hyvinkään vanhempaintoimikunta

Tutustu Touhula Hyvinkään toimintaan.

Samankaltaisia postauksia