Takaisin postauksiin

Unelmien päiväkoti

  • Kati Nevalainen Palvelupäällikkö

Ilmassa on jännitystä, odotusta ja kuplivaa tunnelmaa, kun elokuu lähestyy. Tämä tarkoittaa meillä Touhulassa sitä, että uudet päiväkodit avaavat ovensa.

Vasta maalattujen seinien tuoksua, uutuuttaan hohtavia kalusteita ja katseen vangitsevia leluja. Kohta kuuluu päiväkodeista iloista askelten tepsutusta. Uudet työntekijät tutustuvat perheisiin ja lapsiin. Intoa ja työnimua on ilmassa!

Miten tähän on tultu?

Päiväkotien rakennushankkeet etenevät monien vaiheiden kautta. Odottavan jännittyneinä seuraamme rakennusprojektien etenemistä. Monet toimijatahot tekevät omia osakokonaisuuksiaan uuteen päiväkotiin liittyen: päiväkotiin tulee tarkkaan ja huolella mietityt kaluste- ja tarvikehankinnat. Kaikki lupa-asiat tulee saada kuntoon ajallaan. Lista tehtävistä asioista ennen starttien käynnistymistä on valtavan pitkä. Siihen tarvitaan paljon jäsentyneitä ja toimivia prosesseja.

Touhulassa on avattu vuosien mittaan monen monta päiväkotia. Jokaisesta startista – kuten me avauksia kutsumme – on opittu jotain uutta ja merkityksellistä. Uusimmat varhaiskasvatuksen trendit, uuden vasun mukainen toiminta ja tulevaisuusnäkökulma on vahvasti prosessien keskiössä.

Kun henkilöstö saapuu niin uusi päiväkoti herää eloon

Huikein vaihe starteissa on kuitenkin silloin, kun uuden päiväkodin johtajaa ja työntekijöitä ryhdytään rekrytoimaan. Toinen toistaan ammattitaitoisemmat ja osaavammat kasvatusalan ammattilaiset hakevat aloittaviin taloihin töihin. Hakijoilla on ilmassa paljon toiveita ja odotuksia. Suurimmaksi osaksi tuleva työ on vielä mielikuvaa, toiveita, odotuksia ja mahdollisuuksia täynnä.  Paljon on kysymyksiä mielessä myös työnantajasta ja tulevasta päiväkodista.

Mikä sitten on unelmien päiväkoti?

Ehkäpä jotain sellaista, jota rekrytoidulla, motivoituneella ja ammattitaitoisella henkilökunnalla lähdetään yhdessä rakentamaan. Se on se henki, yhteenkuuluvuus, motivoituneisuus ja Touhulan tarjoama toimintaympäristö. Viime kädessä jokaisesta talosta muodostuukin henkilökuntansa näköinen. Uuden käynnistyvän päiväkodin ensi askeleet ovat niin lasten kuin aikuistenkin osallisuutta, kohtaamisen iloa, läsnäoloa ja iloista tekemisen meininkiä.

Se on nimensä veroisesti päiväkoti. Paikka, jossa pienet aarteet viettävät suuren osan päivästään, jossa heillä on turvallinen olla, jossa he voivat oppia ja oivaltaa uusia asioita. Se on paikka, jossa solmitaan kaverisuhteita, opetellaan tunnetaitoja. Ennen kaikkea se on paikka, johon haluaa palata päivästä toiseen uudelleen. Kun toiveet ja odotukset kohtaavat, Touhulassa viihtyvät sekä lapset että aikuiset.

Jokaisesta startista syntyy kasvutarina.

Riemun hetkiä uusiin avautuviin päiväkoteihin!

Uuden avautuvan päiväkodin fiilikseen haluaisi palata yhä uudelleen. Se on kuin maalaamaton taulu, johon jokainen päiväkotiin tuleva lapsi ja aikuinen tuo oman värinsä. Jokainen saa olla oma itsensä, jokainen kuuluu joukkoon. Se on kuin sykkivä sydän, joka pamppailee innostuksesta.

Jokainen startti on erilainen ja siksi niin ainutlaatuinen.

Toivotamme kaikki uudet asiakkaamme tervetulleiksi päiväkoteihimme. Kaikkiin alkaviin startteihin myötätuulista syksyä ja riemullisia hetkiä!

 

Elokuun alussa ovensa avaavat uudet Touhula-päiväkodit ovat:

HEI Ruoholahti, Helsinki

Touhula Orton, Helsinki

Touhula Kalajoki

Touhula Kangaslampi, Iisalmi

Samankaltaisia postauksia