Takaisin postauksiin

Touhula tuulettaa – olympiaurheilijat innostamassa lapsia liikkeelle

  • Samuli Vasala Olympiakomitea

Nyt iloitaan olympialaisista! Urheilumenestys sekä lapsen terveellinen ja tasapainoinen arki löytyy samoista asioista: riittävä liikkuminen, terveellinen syöminen ja hyvät yöunet!

Käynnissä olevat Pyeongchangin olympiakisat ovat koko maailman huomion kohteena. Kisoihin osallistuu  yli 100 suomalaista urheilijaa, jotka ovat kaikki kulkeneet pitkän tien huipulle päästäkseen. Olympiajoukkueen urheilijat ovat terveen elämäntavan käveleviä lähettiläitä, joiden arvomaailmaan kuuluu liikunnallisen innostuksen jakaminen pienille lapsille. Itsekin entisenä huippu-urheilijana voin todeta, että parasta mitä urheilija omasta urastaan voi antaa on se, kun näkee liikunnan kipinän tarttuvan pieniin lapsiin.

Tästä syystä olemme Touhulan kanssa halunneet tarjota olympiaurheilijoille kanavan jakaa liikunnallista perintöä vierailemalla Touhuloiden lapsia ilostuttamassa. Viime vuoden lopulla saimme riemulla kokeilla tämän ilosanoman levittämistä lapsille muutamilla olympiaurheilijoiden vierailulla. Olympiavoittaja Sami ”Musti” Jauhojärvi vieraili mm. Lahden, Järvenpään, Keravan ja Espoon päiväkodeissa. Katso video täältä: https://www.youtube.com/watch?v=mU-t6q0uU4g. Seiväshyppääjä Wilma Murto puolestaan vieraili Salon ja Turun Touhuloissa ennen joulua http://tstv.fi/video/36325

Suurta iloa urheilijavierailuista

Nämä ensimmäiset urheilijoiden vierailut ovat herättäneet iloista ja positiivista virettä urheiluyhteisössä, mediassa ja lasten vanhemmissa. Touhula on ollut rohkea avatessaan urheilijoille tämän mahdollisuuden. Tällä toimintatavalla on haluttu tuoda yhteiskunnalliseen keskusteluun myös huippu-urheilijoiden arvo kasvattajina. Onhan selvää, että huippu-urheilijoilla on merkittävä esikuvarooli lapsille liikunnalliseen elämäntapaan innostamisessa.

Urheilijat tsemppaavat ja arvostavat kannustusta ja näyttäisi siltä, että erityisesti lapsilta tuleva aito kannustus lämmittää mieltä. Se tekee urheilijan ponnistelut vaivan arvoiseksi. Lapsille urheilijat ovat esikuvia ja mielipidevaikuttajia terveelliseen ja hyvinvoivaan elämäntyyliin.

Urheilumenestys perustuu päivittäiseen riittävään liikkumiseen, terveelliseen syömiseen ja riittävän pitkiin yöuniin. Samoihin asioihin, joihin perustuu lapsen terveellinen ja tasapainoinen arki.

 

Nautitaan kisoista ja pidetään itsemme liikkeessä!

 

Samuli Vasala

Olympiakomitea

Samankaltaisia postauksia