Takaisin postauksiin

ReimaGO tuo uudenlaista liikkumisen riemua Touhula-päiväkoteihin

  • Tiina Lämsä Pedagoginen johtaja

ReimaGO tuo uuden ulottuvuuden lasten liikkumiseen päiväkodissa. Lapsille ReimaGO on helppokäyttöinen, hauska ja kannustava. Se auttaa aikuisia kotona ja päiväkodissa seuraamaan, paljonko lapset päivän aikana liikkuvat. Syksyn aikana Touhulassa starttaavat liikuntakerhot. Samalla ReimaGO-rannekkeet ja sovellus otetaan käyttöön kaikkiin Touhuloihin.

ReimaGO liikuttaa yli ryhmärajojen

ReimaGO yhdistää liikunnan ilon, yhdessä tekemisen ja digitaalisuuden. ReimaGO-ranneke mittaa lapsen liikkumisen intensiteettiä ja aikaa. Sovelluksesta nähdään liikunnan taso, päivän aikana otetut askeleet sekä kuljettu matka.

Liikuntakerhot ja rannekkeet tulevat syksyn aikana osaksi arkea kaikille Touhula-päiväkotien 5–7-vuotiaille lapsille, mikä lisää yli ryhmärajojen tapahtuvaa toimintaa. Liikuntakerhot järjestetään niin, että ne on helppoa linkittää päiväkotien muuhun toimintaan. Liikuntakerhot ovat perheille maksutonta toimintaa ja kerhojen toteuttamiseen suunnitellaan myös yhteisiä liikunnallisia sisältöjä tulevana toimintakautena.

ReimaGO tuo Touhula-päiväkoteihin uuden inspiraation lähteen ja uudenlaisen liikkumisen luovan leikin mahdollisuuden. ReimaGO tukee kokonaisvaltaista oppimista liikunnan kautta ja kannustaa lapsia liikkumaan entistä enemmän. Oppia voi monella tavalla. Liikunta voikin toimia myös oppimisen välineenä, ei pelkästään sisältönä. Aktiivisuusrannekkeita onkin aikaisemmin jo pilotoitu Touhulan päiväkodeissa viimeisen vuoden aikana. Touhula Hiekkaharjun johtaja Janita Moilanen on innoissaan kokeilusta: ”Liikkumisen riemu on lisääntynyt ja kokemukset ovat erittäin positiivisia.”

Ulkoilua säällä kuin säällä

Syksy tuo tullessaan viilenevät ilmat. Raikkaassa ulkoilmassa jaksaa liikkua ja leikkiä. Fyysinen aktiivisuus lisääntyy ja sopiva vaatetus mahdollistaa sen, että kylmä ja sateinenkaan sää ei rajoita liikkumista. Touhuloissa nautitaan ulkoilusta, retkeilystä ja erilaisista yleisurheilulajeista. Meillä ulkoillaan paljon säällä kuin säällä. Myös kuralammikoissa hyppiminen ja roiskuvan veden ihastelu, ihmettely ja ilmiön tutkiminen ovat osa seikkailullista luontoliikuntaa.

Lähiluonto on erinomainen oppimisympäristö.   Luonnon vuotuisen kierron tarkkailu, ihmettely ja tutkiminen mahdollistavat lapsen oivaltamisen ja oppimisen yhdessä toisten lasten ja aikuisen kanssa. Liikkuminen epätasaisessa maastossa marja- ja ruskaretkillä kehittävät motorisia taitoja. Liikuntaa tulee ihan huomaamatta ja lasten tasapaino kehittyy. Millainen olisikaan lasten oma luontoon kehittelemä liikuntarata? Olisiko siinä kiveltä hyppäämistä maahan, keppiesteitä, polulla juoksua tai ehkä käpyjen heittämistä sovittuun kohteeseen. Entä kuka pystyisi puhaltamaan kuivanutta puusta tippunutta puun lehteä niin, että se kestää ilmassa mahdollisimman pitkään?

Lapsi oppii tutkimalla ja innostumalla

Pidämme lasten liikkumista sekä ohjatusti että itseohjautuvasti tärkeänä. Lapsi oppii tutkimalla ja innostumalla. Liikkumista tapahtuu sisällä ja ulkona, niin siirtymätilanteissa kuin vapaassa leikissäkin. Aikuisen tehtävä on laajentaa lapsen tietoutta ja kasvattaa jatkuvasti lasten kiinnostusta erilaisiin ilmiöihin ja asioihin.

Lapset kasvavat maailmaan, jossa digitalisaatio on osa arkea ja oppimisympäristöä. ReimaGO-yhteistyö Reiman kanssa lisääkin meille niin tärkeää liikunnan riemua samalla tarjoten innostavan ja uudenlaisen tavan ymmärtää digitaalisen maailman mahdollisuuksia sekä liikunnan aktiivisuuden seurannassa, että liikunnan lisäämisessä.

Eikun menoksi!

Millaisen liikuntaradan teidän perhe yhdessä keksisikään omalle pihalle tai lähimetsään? Mikä voisikaan olla mukavampaa, kuin kirpeänä syksyisenä aamuna mennä metsään, saada polulla kävellen punaiset posket ja puhaltaa ilmaa rapsakassa pakkasaamussa ihmetellen höyryävää hengitystä!

Touhula-päiväkodit toivottavat ReimaGOn merkeissä kaikille oikein riemullista ja liikunnallista syksyä!

Blogin kirjoitti Touhulan pedagoginen tiimi, Tiina Lämsä, Kati Nevalainen, Maiju Tiittanen, Ulla Arnici, Riikka Manninen ja Annukka Hyvärinen, yhteistyössä Reiman kanssa.

 

Samankaltaisia postauksia