Takaisin postauksiin

Nyt nautitaan suvesta!

Tulevalla viikolla vietämme runon, suven ja Eino Leinon päivää. Suvi on kauneimmillaan ja siitä on nyt lupa nauttia myös päiväkodeissa! Touhuloissa touhu ei pysähdy kesälläkään. Kesällä on aika ruokailla ulkona, käydä lähipuistossa jätskillä, järjestää rekka-autoille autopesula ja puhaltaa saippuakuplia. Ulos aurinkoon ja vesisateeseenkin siirretään niin muskarit kuin maalaushetket ja luetaan viltillä kirjoja. Kesä on nyt!

Mennäänkö tänään retkelle?

Kevätjuhlien jälkeen osa niin lapsista kuin aikuisistakin siirtyy ansaitusta kesälomasta nauttimaan. Ne jotka kulloinkin vuorollaan päiväkodissa kesällä ovat, saavat mahdollisuuksia ihan uusiin kokemuksiin. Suomen kesästä otetaan Touhuloissa kaikki ilo irti. ”Mennäänkö tänään retkelle?” kysyy aamulla aikuinen ja riemukas ”Jooooo!” kajahtaa takaisin. Yhdessä mietitään retkikohdetta, joista sitten valikoidaan juuri tähän päivään sopiva. Retkiä järjestetään toki ympäri vuoden, mutta kyllä uimareissuissa tai kirjastoretkissä kesällä pienemmällä porukalla on sitä jotakin, jota muistellaan vielä talven tultuakin.

Mä sain uuden kaverin!

Mieltäni lämmittää aina, kun lapsi kertoo, että päivän aikana on löytynyt uusia kavereita. Kesällä solmitaan ystävyyssuhteita, kun omien tuttujen kaverien lomaillessa päiviä jaetaan uusien ystävien kanssa. Heinäkuussa osa Touhuloista sulkee ovensa ja auki ovat päivystävät päiväkodit, joissa kesäisiä seikkailuja koetaan yhdessä eri päiväkotien lasten ja aikuisten kanssa. Elokuun koittaessa on kiva palata jälleen omaan tuttuun päiväkotiin. Reppu on tuolloin täynnä kesämuistoja, jotka lämmittävät yhä syksyn sateiden koittaessa. Ja seuraavana kesänä viimeistään jälleen kohdataan!

Pienet kesähetket ovat suuria

Juhannuksen juhlinta on tältä kesältä onnellisesti takana, mutta kesästä on vielä paljon irti otettavaa. Eino Leinon runon sanoin toivon jokaisen, niin pienen kuin suurenkin, pysähtyvän kesän ihmeiden ja ilojen ääreen. Pienet kesähetket ovat niitä suuria. Tehdään tästä kesästä paras ikinä. Yhdessä.

Minä avaan syömeni selälleen
ja annan päivän paistaa,
minä tahdon kylpeä joka veen
ja joka marjan maistaa.

Minun mielessäni on juhannus
ja juhla ja mittumaari,
ja jos minä illoin itkenkin,
niin siellä on sateenkaari.

Eino Leino

Samankaltaisia postauksia