Takaisin postauksiin

Mielenterveyttä vahvistava työyhteisö 

  • Maiju Isokangas Henkilöstöjohtaja

Touhulan tehtävänä on luoda onnellista lapsuutta ja hyvää työelämää. 

Hyvä työelämä on aiheena laaja. Minulle hyvä työelämä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että työ koetaan merkitykselliseksi, työn teon arki on sujuvaa ja tunnemme yhteenkuuluvuutta työyhteisössä. Väistämättä se tarkoittaa myös sitä, että otamme kantaa ja pyrimme korjaamaan yhteiskunnassamme vallitsevia ilmiöitä.

Yksi näistä ilmiöistä on mielenterveys ja sen tukeminen. Se on sekä yhteiskuntaa että yksilöä vahvasti koskettava aihe. Näen, että meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa mielenterveyttä tukevaan organisaatiokulttuuriin. Ja siihen, että työ vahvistaa ihmisen mielenterveyttä.

Jotta aidosti vahvistamme hyvää työelämää ja mieliystävällistä organisaatiokulttuuria, Touhula on aloittanut yhteistyön MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on lisätä tietoutta mielenterveydestä, antaa eväitä mielenterveyttä vahvistavaan johtamiseen sekä tuoda näkyväksi niitä seikkoja, joihin meistä jokainen voi vaikuttaa oman ja muiden mielenterveyden tueksi.

Meillä on Touhulassa kevään aikana kolme koulutuskokonaisuutta, joista ensimmäinen oli esihenkilöille tammikuussa. Koulutusten teemat ovat:

  • Mielenterveyttä vahvistava lähijohtaminen
  • Yhdessä töissä – työyhteisötaidot mielenterveyden tukena
  • Muutoksessa mukana – joustava mieli työssä

Näiden koulutusten lisäksi Touhulan työntekijöillä on käytössään Mielen huoli -palvelu työterveyshuollon kautta. 

Puolet suomalaisista kokee jossain vaiheessa elämäänsä mielenterveyden häiriön. Väistämättä jokaisen suomalaisen työnantajan on haluttava tukea henkilöstönsä mielenterveyttä. Toivon, että halu on aitoa.

Henkilökohtainen tavoitteeni on, että meillä Touhulassa jokainen kokee työnsä sellaiseksi, joka vahvistaa oman mielen hyvinvointia myös tilanteissa, jossa mielenterveys on muutoin hauraalla pohjalla.

Maiju Isokangas
Henkilöstöjohtaja
Touhula-päiväkodit 

Samankaltaisia postauksia