Takaisin postauksiin

Liikuntalähettiläs-koulutuspäivän oppeja arkeen

  • Jenni Laakso Lastenhoitaja

    Touhula Kurkela

Yksi opintopäivä voi tuoda paljon lisäpotkua omaan työarkeen. Vaikka itse intouduin kovasti liikuntalähettiläs-koulutuksesta, ei uusien liikuntamuotojen ideointi ja vanhojen leikkien päivittäminen välttämättä ole kaikille ihan läpihuutojuttu. Kuinka siis saada kaikki muutkin innostumaan liikunnasta ja päiväkotiliikunnan kehittämisestä?

Suomen Olympiakomitean järjestämä liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus on kaikille avoin kurssi, jossa keskitytään lasten monipuoliseen liikunnan ohjaamiseen, leikinkehittelyyn ja liikunnan perustaitoihin. Etenkin liikuntapäiväkodeissa on hienoa, että kasvattajilla on plakkarissaan vähän ylimääräistä tietotaitoa erilaisten liikuntasettien vetämiseen ja kokonaisvaltaiseen liikuntakasvatukseen. Koulutuksesta käteen jää ideoiden ja energian lisäksi valtavan laaja liikunnanohjaajakansio. Teksti on helppolukuista ja tarttumapintaa paljon: kansiosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

 

Opit hyötykäyttöön

Koulutuksen jälkeen päätimme päiväkodin johtaja Antti Arokosken kanssa ryhtyä tuumasta toimeen saadaksemme muutkin kasvattajat ja henkilöstön mukaan liikunnanedistämistoimintaan. Järjestimme porukalla liikunnallisen demohetken koulutuksesta opittujen leikkien tahtiin – naurua ja liikettä riitti eikä kukaan säästynyt punaisitta poskitta! Tuokion päätteeksi tuumasimme yhdessä, ettei liikunnan tarvitse olla rakettitiedettä vaan pienillä ja yksinkertaisilla asioilla saa aikaiseksi ihan uudenlaisia lähestymistapoja liikuntaan. Ohjaajakansion ideoiden pohjalta on hyvä lähteä maustamaan liikuntapäiväkodin arkea.

Kansio sisältää monta kymmentä erilaista toimintakorttia, jotka jaotellaan teemoittain. Laminoituja kortteja on hyvä käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Meillä Touhula Kurkelassa kortit pääsivät heti käyttöön ja lapset innostuivat niistä kovasti.

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksesta intoutuneena Touhula Kurkelaan on perustettu liikuntatiimi, johon valittavat henkilöt pääsevät yhdessä ideoimaan ja jakamaan liikunnan ilosanomaa myös niille, jotka eivät koe liikuntaa sinä kaikkein vahvimpana osaamisalueenaan. Innolla jäämme odottamaan, mitä liikuntatiimi saa aikaan!

 

Jenni Laakso
Lastenhoitaja
Touhula Kurkela

Samankaltaisia postauksia