Takaisin postauksiin

Avoimuuden puolesta

  • Virpi Holmqvist toimitusjohtaja

Myönnän suoraan, että pelästyin, kun luin viime päivien uutisia. Meillä Touhulassa on nimittäin ollut tilanteita, joissa olisimme ehdottomasti voineet toimia paremmin. En kuitenkaan pelästynyt sitä, että asioista keskustellaan julkisesti. Julkinen keskusteluhan on hieno asia, ja olen ylpeä jokaisesta touhulalaisesta, joka kertoo työstään.

Sen sijaan huolestuin kahdesta muusta asiasta.

Ensinnäkin olen kaikkein eniten huolissani siitä, että olenhan varmasti selvillä mahdollisista epäkohdista? En nimittäin pysty korjaamaan niitä asioita, joista emme ole tietoisia. Jokainen työntekijämme saa aina kertoa omalle esimiehelleen huomaamistaan puutteista. Lisäksi julkaisimme 13.6.2018 kotisivuillamme lomakkeen, jolla saa antaa nimetöntä palautetta havaitsemistaan epäkohdista. Toivon, että saan tietää haasteista ja huolenaiheista, jotta voimme ratkaista niitä yhdessä. Se on ainoa keino, jolla yhteiset pienetkin huolen uurteet vaihtuvat naururyppyihin.

Viimeisin työtyytyväisyyskyselymme tulos oli 4/5 ja asiakastyytyväisyysmittauksemme näytti upeaa tulosta 4,33/5,00.

Viimeisin työtyytyväisyyskyselymme tulos oli 4/5 ja asiakastyytyväisyysmittauksemme näytti upeaa tulosta 4,33/5,00. Olemme siis suurimmaksi osaksi onnistuneet – mutta yhä on työtä tehtävänä.

Toinen huolenaiheeni on yhteinen koko sotealalle: meillä kaikilla on pulaa työvoimasta niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella. Varsinkin silloin, kun sattuu flunssa-aalto, sijaiset ovat kiven takana. Äkilliset sairastumiset ovat osa jokaisen työpaikan arkea, ja kiiresijaisia on vaikea löytää. Tämän kanssa meillä on ehdottomasti vielä tsempattavaa. Kyselymme mukaan lähes 90 % Touhulan työntekijöistä on todella tyytyväisiä työpaikkansa ilmapiiriin. Haluamme silti tehdä Touhulasta vielä paremman paikan tehdä töitä, jotta saisimme lisää hyviä ihmisiä joukkoomme.

Onneksi on myös paljon asioita, joista saan olla iloinen. Meillä on töissä upeita osaajia, jotka rakastavat työtään. Meille jokaiselle touhulalaiselle on tärkeää onnellinen lapsuus, ja sitä me haluamme yhdessä rakentaa.

Olen iloinen myös liittojen kuten Superin ja JHL:n aktiivisuudesta. Toivon, että saan heiltä ajantasaista tietoa, jotta voimme korjata epäkohtia, joista emme itse ole olleet tietoisia. Superin kanssa olenkin jo sopinut tapaamisen.

Yleensä meillä täällä lasten maailmassa on lähtökohtaisesti iloja enemmän kuin huolia. Kolmas iso ilonaiheeni ovat lapset ja perheet, joiden kanssa saamme kulkea tätä matkaa yhdessä. On huikeaa nähdä, kuinka lapset innostuvat päiväkotien yhteisistä hetkistä ja kuinka huoltajat ottavat osaa vanhempainiltoihin.

Tulossa on hieno kevät: me touhulalaiset opimme, kehitymme ja kasvamme lasten kanssa yhdessä.

Samankaltaisia postauksia