Ut på skattjakt

  • Laura
    Barnträdgårdslärare, Touhula Laivakoira, Palokka. Medlem i Touhula-gänget sedan år 2014.

Berätta om ditt arbete.

Jag jobbar som barnträdgårdslärare vid Touhula Laivakoira. Jag började för tre år sedan, först som deltidsanställd matros, och nu har ja redan i ett och ett halvt års tid varit heltidsanställd officerare. Jag har det stora nöjet att jobba med förskolebarnen, ett toppengäng!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är den varierande vardagen och kontinuerliga utvecklingen.

Vad är det viktigaste i ditt arbete?

Det viktigaste för oss pedagoger är att barnen trivs, får leka så mycket de vill, och att dagarna fylls med många olika slags aktiviteter.

Hurudana barn finns det i din grupp?

Vi har ett helt toppengäng! Barnen är underbara, självständiga och alltid redo att ivrigt ta sig an nya saker.

Vilka är dina förväntningar inför det nya året?

Jag hoppas samtidigt på beständighet och glada överraskningar samt kontinuitet. Dessutom hoppas jag att få fortsätta jobba med det som jag tycker så väldigt mycket om.

Vilket är ditt roligaste jobbminne?

Jag kan inte nämna bara ett endaste roligt minne, men helt klart så är utflykterna, förskolans fotboll och skogsdaghemsdagarna bland det bästa.

Ett minnesvärt ögonblick i mitt arbete

Mitt mest minnesvärda ögonblick har nog att göra med de fantastiska förskolebarnens skogsutflykt som kulminerade i att vi hittade en skatt. Den här gången var skatten förskoleböcker – skattjakten började alltså från ögonblicket då vi hittade böckerna. Stunden var verkligen oförglömlig för barnen, och när en lite förskoleelev ser en rakt i ögonen och viskar: “Det här var bästa dagen någonsin.”, blev det också mitt mest oförglömliga ögonblick.