1. Päiväkodit
 2. Vaasa
 3. Touhula Pursimiehenkatu

Touhula Pursimiehenkatu, Vaasa

Katariina Kuusisto Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Pursimiehenkatu sijaitsee Palosaaressa, pienen matkan päässä Vaasan yliopistolta. Kodinomaisessa päiväkodissamme toimii kaksi lapsiryhmää; 0–3-vuotiaat Pikku Myyt ja 3–6-vuotiaat Mymmelit.

Liikunta näkyy päiväkodissamme joka päivä. Kannustamme lapsia liikkumaan sekä sisällä että ulkona esimerkiksi erilaisten pelien ja toimintahetkien avulla. Liikuntateemaa toteutetaan myös arkipedagogiikan avulla, jolloin kaikissa päivän toiminnoissa hyödynnetään liikettä ja liikkumista eri tavoin. Esimerkiksi ruokailuun mennessä lapset voivat hyppiä omille paikoilleen kuin puput. Liikunnan lisäksi taidekasvatus on lähellä sydäntämme ja siihen löytyy runsaasti osaamista. Hyödynnämme päiväkodin toiminnassa lisäksi henkilökunnan harrastuksia, kuten esimerkiksi partiota.

Touhula Pursimiehenkatu toimii kaksikerroksisessa puutalossa, joka tuo mieleen Peppi Pitkätossun kodin. Päiväkodissamme on paljon huoneita, joten pienryhmätoiminnan toteuttaminen on luontevaa.

Metsäisestä pihastamme löytyy kiviä ja juuria erilaisiin leikkeihin hyödynnettäväksi. Pihassa on myös useita puita, jotka luovat varjoja pihaamme. Pihaltamme löytyy liukumäki, keinut, hiekkalaatikko sekä kiipeilyteline. Päiväkotimme sijaitsee meren läheisyydessä, joten teemme usein retkiä meren rantaan. Lisäksi lähistöllä on puisto, kirjasto ja kauppoja sekä koulu, jonka salia olemme saaneet käyttää viikoittain.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Vaasassa.

Touhula Pursimiehenkatu

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Katariina Kuusisto Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vaasan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, 288 € /kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  126–146 h / kk
  85–125 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

  Perheen ensimmäiseksi lapseksi määritellään aina nuorin varhaiskasvatuksessa oleva lapsi. Kun samasta perheestä on useampi lapsi varhaiskasvatuksessa, ikäjärjestyksessä seuraavasta kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta määrätään maksu, joka on enintään 50 % nuorimman lapsen maksusta, kuitenkin enintään 144 € / kk. Muista lapsista perittävä maksu on 20 % perheen nuorimmalle lapselle määrätystä maksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Täytä kaupungin varhaiskasvatus- ja palvelusetelihakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Vaasan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vaasan kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.