1. Päiväkodit
 2. Vaasa
 3. Touhula Pursimiehenkatu

Touhula Pursimiehenkatu, Vaasa

Katariina Kuusisto Päiväkodin johtaja

Taidepäiväkoti Touhula Pursimiehenkatu sijaitsee Palosaaressa, lyhyen matkan päässä Vaasan yliopistolta. Kodinomaisessa päiväkodissamme on kaksi lapsiryhmää; 0–3-vuotiaat Pikku Myyt ja 3–6-vuotiaat Mymmelit.

Tervetuloa tutustumaan! Päiväkodin johtaja on hyvin perheiden tavattavissa.

Touhula Pursimiehenkatu toimii kaksikerroksisessa puutalossa, joka tuo mieleen Peppi Pitkätossun kodin. Päiväkodissamme on paljon huoneita, joten pienryhmätoiminnan toteuttaminen on luontevaa.

Pienten ryhmä sijaitsee päiväkodin alakerrassa ja yläkerrassa on isojen ryhmä. Molemmissa on omat ruokailutilat, mikä mahdollistaa rauhallisen ja kiireettömän ruokailun.

Käytämme toiminnassamme erilaisia taidemuotoja, kuten tanssia, maalaamista ja veistoksia. Tuomme taidekasvatukseen myös mediakasvatusta muun muassa erilaisin valokuva- ja taidenäyttelyin. Päiväkotimme sijaitsee aivan meren läheisyydessä, joten myös meri näkyy taiteessa yhtenä elementtinä.

Metsäisestä pihastamme löytyy kiviä ja juuria erilaisiin leikkeihin hyödynnettäväksi. Pihassa on myös useita puita, jotka luovat varjoja pihaamme. Pihaltamme löytyy liukumäki, keinut, hiekkalaatikko sekä kiipeilyteline.

Retkeilemme monipuolisesti viikoittain. Päiväkotimme lähellä on muun muassa kirjasto, leikkipuistoja sekä metsä, meren ranta ja luistelukenttä.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Pursimiehenkatu

Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Katariina Kuusisto Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vaasan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 147 h / kk: 295 € / kk
• 126–146 h / kk: 251 € / kk
• 85–125 h / kk: 221 € / kk
• 0–84 h / kk: 177 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  126–146 h / kk
  85–125 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

  Perheen ensimmäiseksi lapseksi määritellään aina nuorin varhaiskasvatuksessa oleva lapsi. Kun samasta perheestä on useampi lapsi varhaiskasvatuksessa, ikäjärjestyksessä seuraavasta kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta määrätään maksu, joka on enintään 50 % nuorimman lapsen maksusta, kuitenkin enintään 144 € / kk. Muista lapsista perittävä maksu on 20 % perheen nuorimmalle lapselle määrätystä maksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Täytä kaupungin varhaiskasvatus- ja palvelusetelihakemus.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Vaasan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vaasan kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.