1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Vekarakylä

Touhula Vekarakylä, Rovaniemi

Mirka Hannunen Päiväkodin johtaja

Touhula Vekarakylä on liikuntapainotteinen päiväkoti Rovaniemen Ylikylässä. Päiväkotimme sijaitsee 3 km päässä Rovaniemen keskustasta, osoitteessa Pihkaporintie 2. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Tilamme ovat värikkäät ja kodinomaiset ja mahdollistavat sekä pienryhmätoiminnan että isomman ryhmän yhteisen tapahtuman. Meillä on myös iso ja monipuolinen ulkoilualue.

Touhula Vekarakylässä päivät ovat täynnä liikettä. Lapsia innostetaan luovaan ja monipuoliseen liikkumiseen pitkin päivää. Liikunta on läsnä kaikissa oppimisen alueissa. Lapsi pääsee kokeilemaan omia rajojaan ja kokemaan onnistumisen elämyksiä kannustavassa ympäristössä.

Retkeilemme lasten kanssa lähimetsään sekä käymme hiihtämässä ja luistelemassa. Lähialueilla on lisäksi useita leikkipuistoja ja kierrätyspisteitä, joihin löydämme tiemme helposti.

Touhula Vekarakylässä toiminta perustuu lasten tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin sekä varhaiskasvatussuunnitelmaan. Haluamme luoda lasten arkeen oppimisen ja oivaltamisen iloa. Suhtaudumme lapsilta nouseviin ajatuksiin kiinnostuksella ja halulla lähteä yhdessä tutkimaan ja kokeilemaan. Meidän aikuistenkaan ei tarvitse tietää kaikkea valmiiksi, kunhan olemme valmiita oppimaan.

Päiväkodissamme kohdataan jokainen lapsi ja aikuinen arvostavasti. Kohdatessa olemme aidosti läsnä, kuuntelemme ja olemme kiinnostuneita.

TouGo on tärkein tiedonsiirtokanavamme vanhemmille, kuten myös päivittäiset kohtaamiset tuonti- ja hakutilanteissa. Emme epäröi soittaa, mikäli päivän aikana tapahtuu jotain, mistä olisi hyvä keskustella ilman lasten super tarkkaa kuuloa. Jos meille esimerkiksi tulee huoli lapsen voinnista, mutta ei ole varsinaista syytä pyytää hakemaan lasta kotiin, niin soitamme kuitenkin, jotta vanhempi osaa valmistautua tilanteeseen. Arjen vuoropuhelu ja avoimuus ovat yhteistyön kulmakiviä ja luottamuksellisen yhteistyön edellytys.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Touhula Vekarakylä

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi (tarvittaessa 6–18), keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Mirka Hannunen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Rovaniemen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–251 € / kk
• Kokopäivähoito yli 7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–178 € / kk

• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–281 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
11–15 pv/kk: 30–218 € / kk
• Osapäivähoito 5–7 h/pv,
max. 10 pv/kk: 30–155 € / kk

• Osapäivähoito alle 5 h/pv,
yli 15 pv/kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä varhaiskasvatushakemus Rovaniemen kaupungin sähköisessä asioinnissa ja valitse haluamasi Touhula-päiväkoti. Täytäthän jokaiselle lapselle oman hakemuksen.
 2. Kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta ollaan perheeseen yhteydessä yhteistyössä päiväkodin johtajan kanssa.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua  perheen tulee täyttää myös Touhulan hakemus.
 4. Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta laaditaan myös kirjallinen palvelusopimus palveluntarjoajan kanssa.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.