1. Päiväkodit
 2. Kontiolahti
 3. Touhula Kontiolahti

Touhula Kontiolahti, Kontiolahti

Tarja Nykänen Päiväkodin johtaja

Touhula Kontionlahti on liikuntapainotteinen päiväkoti, joka sijaitsee Kivelässä.

Päiväkotimme oppimisympäristöt mahdollistavat monipuolisen liikkumisen niin ulkona kuin sisälläkin. Me kasvattajat kannustamme lapsia liikkumaan ja saamaan onnistumisen kokemuksia päivittäin.

Päiväkodissamme on lapsiystävällinen ympäristö sekä avarat ja valoisat tilat. Meillä on liikuntasali, josta löytyy puolapuut, kiipeilyseinä ja voimistelurenkaat. Se onkin yksi suosituimmista paikoista päiväkodissamme.

Toimimme päivän aikana pienryhmissä yli ryhmärajojen. Otamme suunnittelussa huomioon jokaisen lapsen yksilöllisiä toiveita ja mielenkiinnonkohteita, ja toteutamme niitä toiminnassamme. Yhdessä toimiminen ja oppimisen ilo näkyvät arjessamme.

Touhula Kontiolahti sijaitsee metsän reunalla ja pääsemme näin helposti ja turvallisesti viikoittaisille retkille. Lähiympäristöstämme löytyy leikkipuistoja, urheilukenttä, jäähalli, järvi ja kirjasto. Päiväkodin piha monimuotoisuudellaan houkuttelee lapsia liikkumaan ja touhuamaan kaikkina vuoden aikoina.

Voit seurata päiväkotimme puuhia myös Instagramissa ja Facebookissa.

Vanhemmat arvostavat päiväkodissa:

”Lapsille järjestetään monipuolista toimintaa, TouGo-sovellus toimii hyvin ja saan sen avulla kuulla lapseni päivästä. Meidän perheeseen suhtaudutaan lämpimästi ja lapseni kohdataan kivasti aamuisin, kun vien hänet hoitoon. Tärkeintä tietysti se, että lapseni viihtyy ja tykkää.”

”Lasten vastaanotto ja heidän persooniensa huomioiminen. On mukavaa, että lapsi saa esim. tulla syliin aamulla ensin, ja hoitajat jo tietävät, että pikku sylittelyllä vanhempi pääsee tilanteesta pois mukavammin.”

Touhula Kontiolahti

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tarja Nykänen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kontiolahden kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 295 € / kk
• Kokopäivähoito 11 pv / kk: 177 € / kk
• Osapäivähoito max. 5 h / pv: 207 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 11 pv / kk

 • Osapäivähoito

  Max. 5 h / pv

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kontiolahden kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Palveluseteliä haetaan kunnalta, kun palvelusopimus päiväkotiin on tehty. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.