1. Päiväkodit
 2. Kontiolahti
 3. Touhula Kontiolahti

Touhula Kontiolahti, Kontiolahti

Jenni Lampen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Kontiolahti sijaitsee Kivelän alueella. Päiväkoti aloitti toimintansa helmikuussa 2017. Liikunta on muodostunut luontevaksi osaksi arkeamme. Aktiivinen henkilökuntamme innostaa lapsia liikkumaan ohjaamalla monipuolista liikuntaa sisällä ja ulkona, sekä päiväkodin lähiympäristössä. Tavoitteenamme on luoda liikkumisesta hauskaa ja tarjota lapsille runsaasti onnistumisen kokemuksia liikunnan parissa. Tuemme myös lasten omaehtoisia, aktiivisia leikkejä, joiden myötä myös liikuntataidot kehittyvät.

Päiväkotimme tilat ovat avarat ja valoisat, sekä helposti muunneltavissa mm. erilaisia temppu- ja taitoratoja varten. Päiväkotimme rakennus on uusi ja päiväkotikäyttöön suunniteltu, ja meillä on runsaasti tilaa vauhdikkaammillekin leikeille. Yhteinen jumppasalimme on aktiivisessa käytössä.

Päiväkodin piha-alue on viihtyisä. Talvisin mäenlasku mahdollistuu heti piha-alueella. Päiväkotimme sijaitsee kävelyetäisyydellä monipuolisista lähiliikuntapaikoista. Retkeilemme lasten kanssa viikoittain, ja hyödynnämme toiminnassamme lähiluontoa, viereistä urheilukenttää sekä Höytiäisen rantamaisemia. Pääsemme suoraan hiihtoladuille ja kuntopoluille aivan päiväkotimme läheltä.

Päiväkotimme henkilöstö on aidosti lapsilähtöistä ja liikunnasta innostunutta. Henkilöstöstämme löytyy aktiivisia liikunnanharrastajia, ja haluamme liikunnan ilon tarttuvan lapsillemme.

Touhula Kontiolahti

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Jenni Lampen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kontiolahden kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 295 € / kk
• Kokopäivähoito 11 pv / kk: 177 € / kk
• Osapäivähoito max. 5 h / pv: 207 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 11 pv / kk

 • Osapäivähoito

  Max. 5 h / pv

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kontiolahden kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Palveluseteliä haetaan kunnalta, kun palvelusopimus päiväkotiin on tehty. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • FB Factor

  Touhula Kontiolahti ja salibandyseura FB Factor ovat sopineet kummiyhteistyöstä.

  FB Factor perustettiin vastaamaan lähtökohtaisesti tyttösalibandyn tarpeisiin. Nimi FB Factor kuvastaa tekijöitä ja seuratoimintaa pyörittää osaava ja sitoutunut taustajoukko. FB Factor haluaa näyttää todeksi sen, että seuratoiminta voi parhaimmillaan olla paljon muutakin kuin salibandyn pelaamista.

  Touhula Kontiolahdessa ollaan innoissaan uudesta yhteistyöstä, sillä yhteistyön myötä FB Factorin edustaja käy kerran kuussa pitämässä noin tunnin mittaisen liikuntatuokion päiväkodin lapsille. Seuran edustajat osallistuvat myös muihin päiväkodin perhetapahtumiin ja ovat lupautuneet järjestää kerran vuodessa päiväkodin lapsille oman salibandyturnauksen.

  Lisätietoja FB Factorin toiminnasta: http://fbfactor.fi/