1. Päiväkodit
 2. Kerava
 3. Touhula Kurkela

Touhula Kurkela, Kerava

Antti Arokoski Päiväkodin johtaja

Touhula Kurkelan toiminta päättyy viimeistään vuoden 2020 lopussa. Voit tutustua Keravalla toimivan Touhula Jokilaivan toimintaan Jokilaivan omilla sivuilla.

Liikuntapäiväkoti Touhula Kurkela avattiin elokuussa 2014. Päiväkotimme sijaitsee rauhallisella Kurkelan alueella.  Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Lähiympäristön liikuntapaikat ja luonto tarjoavat loistavat puitteet liikunnalliselle arjellemme. Päiväkodissamme lapset pääsevät touhuamaan lasta liikkumaan innostavissa tiloissa. Meillä lapset liikkuvat vähintään kaksi tuntia päiväkotipäivän aikana, monipuolisesti erilaisissa ympäristöissä.

Päiväkotimme lapset ovat iloisia ja aktiivisia liikkujia. Päivä aloitetaan aamujumpalla. Käsienpesulle on hauska mennä välillä ryömien, pomppien tai vaikka takaperin kävellen. Jokainen ryhmä pääsee jumppaamaan saliin viikoittain ja iltapäiväenergiat päästään purkamaan välipalajumppaan. Jumppia ohjaa kuukausittain vaihtuva liikuntavinkki sekä lasten suosikkiliikuntaleikit. Kaikki päiväkotimme lapset pitävät juoksusta – missä ja milloin vain!

Päiväkodissamme on mitä parhaimmat puitteet ulkoliikunnalle. Läheinen metsä luo hyvät mahdollisuudet metsäretkiin, joita kaikki ryhmämme tekevät viikoittain. Tien toisella puolella oleva kaupungin leikkipuisto on myös ahkerassa käytössämme. Vierailemme lisäksi kirjastossa säännöllisesti ja hyödynnämme Keravan kaupungin kulttuuritoimen järjestämiä elokuva- ja teatteriesityksiä. Musiikkiopiston Muskari kokoontuu myös päiväkodissamme kerran viikossa.

Välillä on kiva touhuta rauhallisemmin ja silloin meillä rakennellaan, leikitään kotia ja ajetaan autoilla. Lapset tykkäävät myös laulaa, askarrella ja maalata. Leipominen on lapsistamme hauskaa ja leivommekin usein. Kerran kuussa pidämme vaihtuvalla teemalla koko talon liikunnallisen lauluhetken.

Päiväkodissamme olemme panostaneet erityisesti yhteisöllisyyteen ja positiiviseen, lämminhenkiseen ilmapiiriin, jossa kaikkien on hyvä olla. Teemme asioita yhdessä koko päiväkodin voimin ja isommat lapset auttavat pienempiä. Päiväkodissamme lapset saavat vierailla toisissa ryhmissä syömässä, tervehtimässä ja leikkimässä sisarusten ja muiden lasten kanssa.

Touhula Kurkela

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Antti Arokoski Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 8:00-16:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Päiväkodissa on käytössä Keravan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu, sekä vaihtoehtoisesti yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään kokopäivähoidossa 300 €.

Palvelusetelillä on käytössä myös sisaralennus 50 % toisesta lapsesta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 12 pv / kk (Kela)
  0–105 h / kk

 • Tuntisopimus
 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–105 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palvelusetelihakemuksissa perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Keravan varhaiskasvatuspalveluihin sähköisen hakupalvelun kautta. Yksityisen hoidon tukea haetaan suoraan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.