Takaisin postauksiin

Edessä paluu päiväkotiin – Vihdin Touhulat pitäneet yhteyttä perheisiin läpi poikkeusolojen

Vihdissä toimivat päiväkodit Touhula Linnanniittu ja Niittytie ovat pitäneet yhteyttä lapsiin läpi poikkeusolojen. Yhteydenpito alkoi kevään vasu-keskusteluista, jolloin jokaiselle perheelle soitettiin joko puhelimitse tai Skypellä. Viime viikolla päiväkodista jaettiin kaikille vappupallot ja tällä viikolla perheet ovat saaneet noutaa päiväkodin pihasta omat touhukassit.

– Mediassa päiväkodista on puhuttu poikkeusolojen aikana lähinnä hoitopaikkana. Varhaiskasvatus on kuitenkin pedagogista ja tavoitteellista toimintaa, johon jokaisella lapsella on oikeus. Haluamme tukea perheitä ja lasten kaverisuhteita läpi poikkeusolojen, Touhulan varhaiskasvatus- ja laatupäällikkö Elina Weckström kertoo.

Nyt jaettavat touhukassit ovat osa poikkeusoloihin luotua KotiTouhula-toimintaa, johon kuuluu myös viikoittaiset videotuokiot kodin ja päiväkodin välillä. Noin 30 minuutin mittaiset tuokiot sisältävät muun muassa keskusteluja, satujen lukemista, muskaria, tiedetuokioita ja erilaisia leikkejä.

– Videoyhteys on varhaiskasvatuksessa uutta ja niihin lähteminen vaati työntekijöiltä rohkeutta. Olen todella ylpeä, että saimme toiminnan käyntiin ja perheet löysivät tuokiot. Lapset ovat aivan liekeissä, kun he pääsevät näkemään toisiaan etäyhteyden välityksellä, päiväkodin johtaja Juha Seppälä sanoo.

Touhukasseja jaetaan tällä viikolla valtakunnallisesti lähes 12 000. Askartelutarvikkeiden lisäksi kassissa on muun muassa lajitunnistuskortit, joita voi hyödyntää metsäretkellä; liikuntakortit, joista saa ideoita jumppaan; päivärytmikortit havainnollistamaan kuvien kanssa päivärytmiä sekä kellotaulu. Osa tehtävistä on toteutettavissa itsenäisesti vanhemman tehdessä esimerkiksi etätöitä ja osaan tarvitaan puolestaan vanhemman tai sisarusten apua.

Touhula-päiväkotien asiakasperheille jaetaan poikkeusolojen aikana kerran viikossa Touhuvinkkejä. Ne sisältävät erilaisia ideoita touhuista, joita voi toteuttaa kotona lasten kanssa. Äitienpäivän lähestyessä Touhuvinkit ovat sisältäneet ideoita korttiaskarteluun ja leivontaan.

– KotiTouhula-toimintaan osallistuminen on perheille vapaaehtoista. Emme missään nimessä halua lisätä paineita perheille vaan jokainen voi hyödyntää tuottamiamme materiaaleja omalla tavallaan, Elina Weckström muistuttaa.

Lisätietoja:

Päiväkodin johtaja Juha Seppälä, puh. 050 324 6769 / juha.seppala@touhula.fi

Viestintäjohtaja Ossi Ahto, puh. 040 083 3883 / ossi.ahto@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia