Takaisin postauksiin

Touhulan päiväkodeissa raportoidaan jatkossa päivittäin lasten ja henkilökunnan määrä

Ilta-Sanomat uutisoi tänään 7.2. Touhulan entisten ja nykyisten työntekijöiden kokemuksista. Juttu on Touhulaa kohtaan hyvin kriittinen.

Meidän on vaikeata ottaa kantaa jutussa esitettyihin väitteisiin, koska asiayhteydestä ei käy ilmi, missä yksikössämme työntekijät kertovat työskennelleensä. Haluamme kuitenkin todeta, että jutussa kuvatut käytännöt eivät edusta Touhulan toimintatapoja. Laissa on säädetty, kuinka paljon päiväkodissa tulee olla henkilökuntaa ja mitkä ovat suurimmat mahdolliset ryhmäkoot: toimintamme lähtökohta on tämän sääntelyn noudattaminen. Vanhemmille on kerrottava avoimesti ja läpinäkyvästi päiväkodin arjesta.

Olemme pahoillamme niistä tilanteista, joissa henkilökunnan mitoitus on ollut vajavainen. Meille olisi tärkeätä tietää, missä mahdollisia ongelmia esiintyy, jotta pääsemme ne korjaamaan. Siksi toivomme, että ongelman havainnut touhulalainen tai lapsen vanhempi ilmoittaa siitä välittömästi. Verkkosivuillamme on käytössä nimetön palautekanava  kaikenlaisen palautteen vastaanottamiseksi ja ongelmien raportointiin.

Ymmärrämme, että viime päivien julkinen keskustelu on aiheuttanut hämmennystä, huolta ja turhautumista. Luottamus on kokenut kolauksen. Läpinäkyvyyden lisäämiseksi otamme käyttöön toimintatavan, jossa ilmoitamme jokaisessa päiväkodissa päivittäin lasten ja kasvattajien lukumäärät.07

Samankaltaisia postauksia

  • Kide Science osaksi Touhula-päiväkotien arkea

    Touhula ja Kide Science ovat aloittaneet laajamittaisen yhteistyön, jossa leikillinen tiedekasvatus tuodaan osaksi jokaisen Touhula-päiväkodin arkea 3–6-vuotiaiden lasten kanssa. Kide Sciencen tiedetuokioiden avulla lapset oppivat havainnoimaan, että tiedettä on kaikkialla – jopa iltapesun aikaan.
    Jatka lukemista
  • Tervetuloa Touhulan laatuseminaariin!

    Touhula-päiväkotien järjestämä laatuseminaari Luomassa onnellista lapsuutta kerää varhaiskasvatuksen asiantuntijat Helsinkiin keskiviikkona 11.3.2020. Iltapäivän seminaarissa keskitymme varhaiskasvatuksen laatuun ja sen arviointiin,…
    Jatka lukemista