Takaisin postauksiin

Touhula Villiina sai unelmien pihan

Ylivieskassa toimivan Touhula Villiinan piha koki kesällä muodonmuutoksen. Aiemmin ruusupuskista ja hiekkapohjasta muodostunut piha hohtaa nyt vihreänä ja ilmettä raikastaa vielä pihan halki mutkittelevat punaiset polut. Uusitulta pihalta löytyy myös nuotiopaikka, aidattu pelikenttä, leikkimökki, hiekkalaatikko, keinut sekä kiipeilytelineet.

Uusitun pihan pintamateriaalit koostuvat pääosin erilaisista tekonurmista, mikä on Suomessa päiväkotien pihoilla vielä harvinaista. Keinujen alle on asennettu turvalaattaa ja puiden ympärystät ovat Eco Surface -haketta.

– Parasta pihassa on turvallisuus ja mielikuvituksellisuus. Pihan halki kulkeva polku johdattaa lapset luovaan leikkiin ja innostaa liikkumaan. Meillä on päivittäin juoksukilpailuja ja rekkaralleja. Pelikentällä pelataan sählyä ja jalkapalloa, päiväkodin johtaja Eija Kaarlela kertoo.

Unelmien pihan suunnittelivat päiväkodin työntekijät ja sen toteutti Vihertyö Niskanen Oy. Työn jälki on saanut päiväkodin työntekijöiltä ja perheiltä paljon kiitosta.

Luonnossa kotonaan -päiväkoti

Touhula Villiina on luontopäiväkoti, joka noudattaa omassa toiminnassaan Suomen Ladun Luonnossa kotonaan -toimintamallia. Päiväkodissa ulkoillaan ympäri vuoden säällä kuin säällä, ja jokainen lapsiryhmä retkeilee kolme kertaa viikossa päiväkodin pihapiirin ulkopuolella. Yksi viikoittaisista retkistä on aina Metsämörri-retki, joka tehdään lähimetsään luontoa ihailemaan ja ihmettelemään. Muut kaksi retkeä tehdään lähialueen puistoihin, pelloille tai vaikkapa kierrätyspisteelle.

– Vaikka pihamme koostuu pääosin tekonurmesta, lapset pääsevät viikoittaisilla metsäretkillä työntämään sormensa multaan, Kaarlela muistuttaa.

Touhula Villiinan pihan avajaisia vietetään torstaina 29.8. kello 18-19.30. Alueen lapsiperheet ja tiedotusvälineet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Lisätietoja:

Päiväkodin johtaja Eija Kaarlela, puh. 045 249 9707 / eija.kaarlela@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia