Takaisin postauksiin

Touhula panosti laadun kehittämiseen vuonna 2018

Varhaiskasvatuspalveluita tuottava Touhula-konserni (Suomen VAKA I-palvelut Oy) jatkoi vahvoja panostuksia toiminnan laadun kehittämiseen vuonna 2018. Touhula jatkoi myös kasvuaan, ja vuoden aikana avattiin yhteensä 13 uutta päiväkotia. Lisäksi liiketoiminta- ja yrityskaupoilla konserniin liittyi yhteensä 14 päiväkotia. Konsernin liikevaihto ylitti sadan miljoonan euron rajan, asettuen 106,6 miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli yli 20 prosenttia. Vuoden 2018 tulos oli tappiollinen, johtuen erityisesti voimakkaista investoinneista toiminnan kehittämiseen. Toiminnan kustannukset kasvoivat palkankorotusten myötä, kuntien palvelusetelien ja kuntalisien pysyessä samalla ennallaan. Tappiota kertyi yhteensä 10,4 miljoonaa euroa. Operatiivinen liiketoiminta ennen poistoja, rahoituskuluja ja veroja oli kuitenkin kannattavaa, käyttökateprosentin ollessa 5,6 %.

”Suomen suurimpana yksityisenä varhaiskasvatuksen palvelutarjoajana meillä on mahdollisuus panostaa pitkäjänteisesti toiminnan laadun kehittämiseen. Vuonna 2018 toimme päiväkoteihimme Touhulan pedagogisen vuosisuunnitelman, eli Rytmin, joka luo yhteisen raamin päiväkotiemme pedagogiselle toiminnalle ja laadukkaan varhaiskasvatuksen rakentamiselle. Lisäksi ympäristö- ja laatutyömme arvioi viime vuonna ulkopuolinen toimija ja sen johdosta meille myönnettiin kansainvälisesti arvostetut ISO 4001- ja ISO 9001-sertifikaatit. Haluamme myös hyödyntää uusia digitaalisia tapoja suunnitella päiväkodin arkea ja pitää yhteyttä vanhempiin. Näistä esimerkkeinä ovat asiakasviestinnän sovelluksemme TouGo sekä kumppanuutemme ReimaGO-aktiivisuusrannekkeen kanssa, jonka kautta kannustamme lapsia liikkumaan”, toteaa Touhulan toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Touhulan henkilöstö kasvoi vuonna 2018 lähes kuudellasadalla työntekijällä. Vuoden lopussa Touhulassa työskenteli hieman yli 3000 henkeä. Päiväkoteja eri puolilla Suomea oli yhteensä 172. Pohjoisin niistä sijaitsee Sodankylässä ja eteläisimmät pääkaupunkiseudulla. ”Haluan kiittää asiakkaitamme, henkilökuntaamme ja muita yhteistyökumppaneitamme, kuten kuntia, hyvästä ja tiiviistä yhteistyöstä. Laadukas varhaiskasvatus on yksi suomalaisen yhteiskunnan kivijaloista ja pidämme erittäin tärkeänä, että sen toimintaedellytyksiin panostetaan”, jatkaa Virpi Holmqvist.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Virpi Holmqvist
puh. 040 537 6133, virpi.holmqvist@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia