Takaisin postauksiin

Touhula-päiväkodeille kansainvälisesti tunnustettu ympäristösertifikaatti

Touhula-päiväkodeille on myönnetty kansainvälisesti tunnustettu ympäristösertifikaatti. Touhula on kehittänyt vuoden 2018 aikana ympäristöjärjestelmäänsä ISO 14001 -standardin mukaisesti. Sen avulla ympäristöasioita voidaan johtaa tavoitteellisesti osana organisaation toimintaa. Päiväkodeissa ympäristökasvatus on tärkeässä roolissa ja osa lasten arkipäivää.

Touhulan päiväkodeissa ympäristöasiat näkyvät vahvasti pedagogiikassa ja ympäristökasvatus on keskeinen osa varhaiskasvatuksen vuosisuunnittelua.

Kansainvälisesti tunnustettu ISO 14001 -ympäristösertifikaatti on myönnetty Touhula-päiväkodeille ulkoisen auditoinnin myötä. Samaan aikaan Touhulalle myönnetään ISO 9001 -laatusertifikaatti.

”Ympäristöjärjestelmän käyttöönotto on ollut meille erittäin tärkeä tavoite – strategiasta ruohonjuuritasolle. Haluamme olla vastuullisena suunnannäyttäjänä varhaiskasvatusalalla”, kertoo Touhulan toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Käyttöönotettu ympäristöjärjestelmä ohjaa Touhulan toimintaa valtakunnallisesti ja sitouttaa organisaatiota ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen. Kehitystyötä viedään eteenpäin esimerkiksi kouluttamalla henkilöstöä ympäristöasioissa sekä seuraamalla asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Touhula-päiväkodit on sitoutunut tarkkailemaan tuotteidensa ja palveluidensa ympäristövaikutuksia.

Ympäristövastuuta opetellaan päiväkodeissa

Touhulan päiväkodeissa ympäristöasiat näkyvät vahvasti pedagogiikassa ja ympäristökasvatus on keskeinen osa varhaiskasvatuksen vuosisuunnittelua.

”Retkeilemme ryhmien kanssa kerran viikossa lähialueen leikkipuistoissa ja metsissä. Samassa opettelemme vastuullisuutta, vuorovaikutustaitoja sekä luonnon ja toisen huomioon ottamista. Jokaisessa päiväkotiryhmässä on myös omat kierrätysroskikset, joiden avulla opettelemme jätteiden lajittelua”, kertoo esiopettaja Maria Repo Touhula Ilolasta, Vantaalta.

Touhula tavoittelee 15 prosentin energiasäästöä vuoteen 2021 mennessä. Tämä saavutetaan esimerkiksi hyödyntämällä valaistuksessa uusinta teknologiaa sekä seuraamalla vedenkulutusta ja huonelämpötiloja.

Touhula painottaa myös kumppaneidensa valinnassa vastuullisuutta. Esimerkiksi pesuainehankintojen kilpailutuksessa ympäristöystävällisten tuotteiden valikoima oli yksi ratkaiseva tekijä. Lisäksi uudet toimipisteet rakennetaan kestävän kehityksen mukaisesti vähäpäästöisillä M1-puhtausluokan rakennusmateriaaleilla.

Ympäristöjärjestelmän käyttöönotto ja sertifikaatti ovat osa Touhulan laatujärjestelmän kehittämistä ja vastuullisuustyötä. Sertifikaatin on myöntänyt Bureau Veritas Certification.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Virpi Holmqvist, puh. 040 537 6133, virpi.holmqvist@touhula.fi

Laatupäällikkö Elina Weckström, puh. 050 306 5588, elina.weckstrom@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia