Takaisin postauksiin

Touhula ja OAJ vahvistavat varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa yhteishankkeella

Touhula on lähtenyt vahvistamaan varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa ja sen johtamista yhteistyössä OAJ:n kanssa.Pedagogiikan vahvistamisen lisäksi keskiössä on varhaiskasvatuksen opettajan rooli osana työyhteisöä.

Yhteinen hanke käynnistyi maaliskuun alussa Keski-Suomessa toteutetuilla parituntisilla työpajoilla. Päiväkodin tiloissa pidettyihin työpajoihin on osallistunut Touhulan varhaiskasvatuksen opettajia ja päiväkodin johtajia. Tällä viikolla työpajakierros rantautuu Tampereelle.

Haluamme, että työpajat antavat oikeasti eväitä toiminnan kehittämiseen.

– Työpajoissa luomme työn kehittämiseen suuntaavaa ammatillista vuoropuhelua. Haluamme, että työpajat antavat oikeasti eväitä toiminnan kehittämiseen. Työpajoissa käytävät keskustelut kirjataankin Touhulan sisäisen pedagogisen työn johtamiseen liittyvän kehittämistyön pohjaksi, Touhulan varhaiskasvatuspäällikkö Elina Weckström sanoo.

Työpajoissa keskustellaan varhaiskasvatuksen pedagogisesta työstä ja sen johtamisesta sekä pohditaan niihin liittyvää osaamista tiimeissä ja vasun eri tasoilla.

 – Työpajoissa käydään läpi esimerkiksi sitä, mitä varhaiskasvatuksen opettajien ydintehtäviin kuuluu ja miten suunnittelulle sekä arvioinnille järjestetään työaikaa, OAJ:ssä hanketta vetävä Harri Myllynen sanoo.

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jälkeen työpajat suuntaavat pohjoiseen. Syksyllä on luvassa Akavatalossa järjestettävä seminaari, jossa keskitytään erityisesti pedagogiikan johtamiseen.

– Kutsumme tilaisuuteen päiväkodin johtajia sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta koko pääkaupunkiseudun alueelta. Etäyhteydellä tilaisuuteen voi osallistua myös muualta maasta, Myllynen vinkkaa.

Lisätietoja: Touhulan varhaiskasvatus- ja laatupäällikkö Elina Weckström, puh. 050 306 5588 / elina.weckstrom@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia