Takaisin postauksiin

Lauttasaareen uusi liikuntapäiväkoti – Touhula Melkonkatu avautuu tammikuussa 2020

Touhula avaa tammikuussa uuden liikuntateemaisen päiväkodin Lauttasaareen, osoitteeseen Melkonkatu 22. Päiväkodin kanssa samassa kiinteistössä tulee toimimaan senioritalo, mikä tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia lasten ja senioreiden kohtaamiseen.

– Meillä on Espoossa päiväkoti, joka toimii samassa rakennuksessa palvelutalon kanssa. Tästä toimintamallista on kertynyt erittäin hyviä kokemuksia: Päiväkodin musiikkihetkeä vietetään yhdessä senioritalon asukkaiden kanssa ja lapset ovat muistaneet vanhuksia askarteluillaan. On palvelutalossa käyty virpomassakin, palvelupäällikkö Essi Söderholm kertoo.

Rakennus on uusi, joten tiloissa on alusta lähtien huomioitu varhaiskasvatuksen erityistarpeet yhteensä neljälle lapsiryhmälle. Suojaisa sisäpiha tarjoaa puolestaan tilat turvalliselle ulkoilulle.

Liikuntapäiväkodissa kaikki yli 5-vuotiaat lapset saavat käyttöönsä ReimaGO-rannekkeet. Aktiivisuutta mittaavat rannekkeet motivoivat lapsia liikkumaan päivän aikana sekä antavat päiväkodin työntekijöille arvokasta tietoa päivän aktiivisuudesta.

– Liikuntapäiväkodeissa liikunta on läsnä pitkin päivää ja esimerkiksi erilaiset arjen odotus- ja jonotushetket pyritään täyttämään liikkeellä. Leikin kautta lapsi oppii liikkumisen perustaitoja, kuten juoksemaan, heittämään ja hyppäämään, Söderholm sanoo.

Jokaisessa Touhulan päiväkodissa on myös käytössä TouGo-sovellus perheen ja päiväkodin väliseen yhteydenpitoon. TouGon kautta vanhemmille lähetetään esimerkiksi kuvia päiväkotipäivästä.

Uuden päiväkodin myötä alueelle avautuu myös työpaikkoja, sillä Touhula rekrytoi päiväkotiin varhaiskasvatuksen opettajia, lastenhoitajia sekä päiväkotiapulaisen.

Hae hoitopaikkaa päiväkodin sivuilta.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Essi Söderholm, puh. 050 302 7280, essi.soderholm@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia