Takaisin postauksiin

”Päiväkodissamme saa olla rohkea ja toteuttaa itseään”

Merja Purhonen työskentelee varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Touhula Lippulaivassa, Mikkelissä 2–3-vuotiaiden ryhmässä.

Merja aloitti Touhula Lippulaivassa keväällä 2018. Päiväkodissa eletään tavallista päiväkotiarkea, jossa hoitajilla on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan ja suunnitella mukavia päiviä lapsille.

Merja kertoo, että arkisen perushoidon lisäksi lasten kanssa tehdään kaikkea mahdollista: leikitään, lauletaan ja askarrellaan.

“Meidän päiväkodissa kuunnellaan paljon lapsia ja yhdessä työparin kanssa suunnittelemme toimintaa. Saamme tehdä monipuolista varhaiskasvatusta eri lähtökohdista käsin”, Merja pohtii. Leikkiminen ja musiikkituokiot toteutetaan lasten ehdoilla:

“Kuuntelemme lapsia. Esimerkiksi musiikkituokioiden aikana soitamme tietenkin lasten toivelauluja”.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Merja Purhonen on kuvassa vasemmalla.

Merja haki Lippulaivaan töihin ystävän suosituksesta, eikä ole katunut päivääkään. Hän viihtyy talossa erinomaisesti.

“Päiväkodissamme parasta on seikkailuhenkisyys. Tänäänkin vietimme nurinkurin-päivää, eli olemme tehneet lasten kanssa kaiken vähän hassusti. Meillä saa olla rohkea ja toteuttaa itseään luovasti”, Merja luettelee Lippulaivan hyviä puolia. “Arkisen työn ja suunnittelun lomassa olen päässyt kehittymään itsekin esimerkiksi ensiapukurssilla. Lisäksi käytän lasten kanssa mahdollisimman paljon tukiviittomia”, Merja kertoo.

Merja pitää tärkeänä, että päiväkodissa on rauhallinen ja turvallinen ympäristö, mukavat ja luotettavat työkaverit sekä tyytyväiset lapset perheineen. Hän kertoo, että ilmapiiri töissä on mahtava. Työkaverit ovat tärkeitä – he tukevat, kannustavat ja kehuvat.

“Töihin on kiva tulla. Työkaverien näkeminen aamulla saa minut heti hyvälle tuulelle”, Merja sanoo.

Onnistumisen hetket ovat monelle elinehto työssä viihtymisen kannalta. Palaute työkavereilta, vanhemmilta ja esimiehiltä on Merjallekin tärkeää.

“Hyvää palautetta saatuani tiedän, että olen oikeasti onnistunut ja se kohottaa itseluottamusta. Palaute on ihan korvaamatonta tässä työssä ja sitä kuulisi mielellään enemmänkin. Haluan olla hyvä, iloinen ja rauhallinen hoitaja, jolla on paljon aikaa lapsille”, Merja miettii.

Samankaltaisia postauksia