Takaisin postauksiin

Monipuolista ja luovaa kasvatusta Touhulassa – “Teemme ja kokeilemme rohkeasti uusia asioita”

Lastentarhanopettaja Satu Oittinen (kuvassa oikealla) on työskennellyt Touhula Lippulaivassa, Mikkelissä, sen perustamisesta lähtien. Avoin ilmapiiri näkyy perheille idearikkaana ja monipuolisena varhaiskasvatuksena.

“Hain päiväkotiin töihin, kun sitä oltiin avaamassa vuonna 2016. Etsin jotain uutta elämääni ja työpaikkailmoituksessa luki ’hae elämäsi seikkailuun’. Se markkinointi upposi”, Satu sanoo. Kolmen vuoden jälkeenkin hän viihtyy talossa erinomaisesti. Satu työskentelee 2–3-vuotiaiden ryhmässä lastentarhanopettajana sekä päiväkodin apulaisjohtajana.

Työn parhaita puolia ei tarvitse kauaa miettiä. “Ihanat työkaverit ja lasten oppiminen sekä oivaltaminen. Lapset osaavat aidosti iloita omasta onnistumisestaan”, Satu luettelee.

“Meidän työpaikka on vähän sellainen jekkuileva ja kehitämme kaikkea mukavaa toisillemme. Esimerkiksi viime viikolla jokaisen kaapin ovesta löytyi Muumi-tikkari. Meillä on avoin ilmapiiri ja tuemme toisiamme”, Satu kertoo.

 

Hyvässä päiväkodissa on Sadun mielestä ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta ja tyytyväiset asiakkaat, eli perheet.

“Kun työntekijät ovat motivoituneita, se näkyy toiminnassa: teemme ja kokeilemme rohkeasti uusia asioita. Vietämme esimerkiksi Kesä keskelle talvea -teemapäivää. Kun henkilökunta heittäytyy täysillä mukaan niin lapsetkin innostuvat”, Satu miettii. Päiväkodin toimintaan voi perehtyä tutustumiskäynnillä. Samalla pääsee tutustumaan henkilökuntaan.

Touhulan päiväkodeissa noudatetaan yhteistä pedagogista vuosisuunnitelmaa, Touhula Rytmiä. Rytmi antaa hyvät raamit toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen, mutta jättää myös paljon tilaa omalle mielikuvitukselle ja persoonalle toteuttaa ja tehdä asioita.

“Kun suunnittelemme toiminnan Touhula Rytmin pohjalta, noudatamme myös valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteita ja huomioimme oppimisen eri osa-alueet. Rytmin myötä kaikki Touhula-päiväkodit ovat tasavertaisia ja tasalaatuisia”, Satu selventää.

Mikä sitten tekee työstä merkityksellistä?

“Lastentarhanopettajana saan olla mukana lapsen kasvussa ja kehityksessä sekä tietysti tukena vanhemmille. Vanhemmat myös arvostavat minun ammattitaitoani ja kysyvät apua kasvatukseen”, Satu sanoo lopuksi.

Samankaltaisia postauksia