Takaisin postauksiin

Koulutuksista lisäpotkua työhön

Varhaiskasvatusala on monelle kutsumusammatti, mutta toisin on Touhula Kurkelassa, Keravalla, työskentelevällä lastenhoitaja Jenni Laaksolla.

Jenni suunnitteli poliisin ammattia, mutta verkostojensa ja suositusten kautta päätyi Touhula-päiväkotiin sijaiseksi vuonna 2014. Työt sujuivat heti alkuun niin hyvin, että Jennille tarjoutui mahdollisuus oppisopimuskoulutukseen, joka suoritettiin pääosin työn teon yhteydessä. 1,5 vuoden jälkeen Jenni valmistui lastenohjaajaksi ja sai vakituisen työpaikan Touhulasta.

Koulutuksen aikana Jenni pääsi syventymään pedagogiikkaan kahden lastentarhanopettajan vetämässä lapsiryhmässä. Pätevöityminen alalle kasvatti myös ammatillista itsetuntoa ja rohkaisi kantamaan vastuuta työyhteisössä. Työnantajan säännöllinen täydennyskoulutus on myös vahvistanut Jennin asiantuntijuutta varhaiskasvattajana.

Jenni Laakso työskentelee lastenhoitajana Touhula Kurkelassa, Keravalla.

Uimaopettajaksi lastenhoitotyön ohessa

Vuonna 2017 Jennille tarjoutui uusi mahdollisuus oman osaamisen kehittämisen: hän oli keskustellut esimiehensä kanssa halukkuudestaan opiskella uimaopettajaksi. Päiväkodin johtaja kannusti Jenniä muuttamaan pitkäaikaiset unelmat teoiksi.

Työnantajan tukema koulutus oli Turussa ja Jenni yöpyi koulutusviikonloput Turun Touhula Vähäheikkilässä, jolloin hän säästi majoituskustannuksissa.

Nyt kun Jenni omaa myös uimaopettajan kelpoisuuden, hän on saanut siitä sivutyön ja uuden harrastuksen. Tällä hetkellä Jenni työskentelee uimaopettajana viikonloppuisin 5–10 tuntia. Kunhan Keravan uimahallin valmistuu remontista, päästään uimaopetusta toteuttamaan Touhula Kurkelassa.

Lasten tarpeisiin reagoidaan nopeasti

Työssä motivoivinta on ehdottomasti lapset ja heille aikaansaatu hyvä päivä.

Vaikka työ varhaiskasvatusalalla ei ollut kutsumusammatti, ala tuntuu nyt todella hyvältä. Jenni tietää, että hänen työpanostaan arvostetaan ja työ on merkityksellistä. Työssä motivoivinta on ehdottomasti lapset ja heille aikaansaatu hyvä päivä.

– Saan seistä rehellisesti sanojeni takana, kun voin vilpittömästi kertoa, että lapsella ollut hyvä päivä ja olemme tehneet kaikkemme sen päivän eteen, Jenni kertoo.

Jenni pitää työnantajansa Touhulan avoimuudesta ja siitä, että työntekijöiden toiveita kuunnellaan arjen ja lapsiryhmän tasolla. Touhulassa ei olla kaavoihin kangistuneita, vaan uusiin asioihin ja lasten tarpeisiin pystytään reagoimaan nopeasti. Ennen kaikkea Jenni painottaa, että omat työkaverit ovat huippuja.

– Työkaverit ovat kuin toinen perhe. Kukaan ei tuomitse ja siellä saa olla oma itsensä. Saa näyttää kaikki tunteensa ja aina joku ymmärtää. Tiimistä on löytynyt oman paikka, Jenni iloitsee.

Liikuntalähettiläs edistää yhteisön hyvinvointia

Viime syksynä Jenni Laakso valittiin Touhulan liikuntalähettilääksi. Sen myötä hän on osallistumassa Liikuntaleikkikoulu-koulutukseen, jonka kouluttajana toimii Olympiakomitea.

Liikuntalähettiläänä Jenni edistää henkilöstön hyvinvointia liikunnan keinoin sekä vahvistaa työllään liikunnallista päiväkotiarkea alueensa päiväkodeissa. Tämän lisäksi Jennillä olisi haaveena oppia soittamaan kitaraa. Ehkä tämä onkin seuraava koulutuksen kohde.

Samankaltaisia postauksia