Takaisin postauksiin

Juuri meidän näköinen päiväkoti

Varhaiskasvatuksen opettaja Tarja Pantsar työskentelee kolmatta vuotta Touhula Murrossa, Tyrnävällä.

Murron liikuntateemaisessa päiväkodissa vallitsee lämminhenkinen ja positiivinen ilmapiiri.

–  Viihdyn työssä Touhulassa, koska täällä panostetaan pedagogiikan kehittämiseen ja luodaan työkaluja pedagogiikan arviointiin. Omassa yksikössä parasta on yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri sekä ympäristökasvatuksellisten asioiden yhdessä eteenpäin vieminen. Meillä jokainen työntekijä saa hyödyntää omia vahvuuksiaan ja tuoda osaamistaan muille yli ryhmärajojen, Tarja kertoo.

Touhula Murto sijaitsee melkeinpä metsän keskellä, ja päiväkodin ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkona liikkumiseen sekä ympäristökasvatukseen Metsämörri-toiminnan kautta. Päiväkodin toiminnassa painottuu liikunta ja myös kasvattajat pääsevät kokemaan liikunnan riemun yhdessä lasten kanssa.

Elokuussa 2021 Touhula Murrossa aloittaa myös Suomen Ladun kriteerien mukainen Luonnossa kotonaan -ryhmä.

Touhulan päiväkodeissa on käytössä pedagoginen vuosisuunnitelma, Touhula Rytmi, joka antaa ruohonjuuritasolle oivan työkalun arjen suunnitteluun. Samalla se mahdollistaa myös juuri päiväkodin aikuisten ja lasten näköisen toiminnan suunnittelun ja toteutuksen.

Pedagogiikkaan panostamisen lisäksi Touhulassa on järjestetty Onni-työpajoja, joita Tarja on ollut mukana toteuttamassa Onni-lähettilään roolissa, eli työpajojen vetäjänä. Tässä roolissa hän on päässyt tutustumaan muihin Touhula-päiväkoteihin ja työyhteisöihin.

– Onni-työpajat ovat saaneet kiitosta jokaiselta työyhteisöltä, jossa olen vieraillut. Työpajat antavat mahdollisuuden arvokeskusteluun oman työyhteisön kesken sekä aikaa miettiä myös konkreettisia keinoja onnistuneiden hetkien näkymiseen ja kehittämiseen päiväkodin arjessa. Nämähän luonnollisesti lisäävät sekä lasten että henkilökunnan hyvinvointia, Tarja sanoo.

Tarja Pantsar
Varhaiskasvatuksen opettaja
Touhula Murto, Tyrnävä

 

Samankaltaisia postauksia