Takaisin postauksiin

Hyvässä päiväkodissa huomioidaan koko perheen hyvinvointi

Jos Hyvinkään Touhulassa työskentelevä Marleena Pekkala pystyisi, hän taikoisi vuorokauteen lisää aikaa olla vielä enemmän läsnä päiväkodin lapsille. “Haluan olla turvallinen aikuinen, jonka syliin pääsee aina halutessaan, myös pettymysten kohdatessa”, Marleena sanoo.

Marleena Pekkala huomasi 2014 vuoden lopulla avoimen lastenhoitajan paikan Touhulassa Hyvinkäällä. Marleena ei ollut koskaan kuullut Touhulasta, mutta kiinnostui työstä saman tien.

“Olin työskennellyt lähihoitajan tehtävissä pääsääntöisesti vanhuspuolella, mutta halusin vaihtaa päiväkotimaailmaan. Joulun alla kävin työhaastattelussa ja tammikuussa 2015 jo aloitin lastenhoitajana Touhulassa”, Marleena valottaa päätymistään Touhulaan.

Hyvän päiväkodin tunnistaa Marleenan mukaan motivoituneista ja aktiivisista työntekijöistä, jotka ovat työssään aidosti lapsia varten. Päiväkodissa pitäisi olla monipuolista ohjelmaa ja riittävästi tilaa leikille.

”Tietenkin tärkeintä on se, että lapsen on hyvä olla päiväkodissa turvallisten aikuisten kanssa. Hyvässä päiväkodissa huomioidaan oikeastaan koko perheen hyvinvointi. Avoimuuden näen myös tärkeänä asiana, eli puhutaan asioista rehellisesti, olivatpa ne ikäviä tai iloisia asioita. Jokaisen lapsen ja aikuisen täytyy saada olla oma itsensä ja tuoda oma äänensä kuuluviin. Vanhemmalla pitäisi myös olla luottavainen olo jättäessään lapsensa hoitoon”, Marleena luettelee.

 

 

Nyt yli neljä vuotta Hyvinkään Touhulassa työskennellyt Marleena kertoo pitkän työsuhteen syyksi viihtyvyyden. Hän on myös ollut mukana todistamassa Touhulan kehitysprosessia vuosien varrella.

”Meille on tullut käyttöön esimerkiksi TouGo-sovellus helpottamaan yhteydenpitoa päiväkodin ja vanhempien välillä. Myös pedagogiikkaan on panostettu Touhulan Rytmin muodossa”, Marleena listaa. Touhula Rytmi on Touhulan oma, yleiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuva vuosisuunnitelma, joka on saanut paljon kiitosta muun muassa selkeydestään.

Marleena kiittelee Touhulan omaa Onni-projektia, työntekijöiden työhyvinvointia parantavaa ohjelmaa.

“Yksi niistä asioista, joiden ansiosta olen viihtynyt Touhulassa niin hyvin, on hyvä työyhteisö, jossa puhallamme yhteen hiileen, ja jossa pystymme jakamaan niin ilot kuin surutkin”, Marleena kertoo iloisena. “Tykkään siitä, että jokainen päivä on erilainen ja saan tehdä työtä mahtavassa yhteisössä”, hän jatkaa.

 

Innostunut ja energinen Marleena on päässyt arjen työn ohella kehittämään osaamistaan erilaisissa koulutuksissa ja päivittämään päiväkodin some-tilejä. Tärkeää on ollut myös saada toimia työsuojeluvaltuutettuna sekä Onni-lähettiläänä.

“Näiden tehtävien ansiosta olen kokenut, että saan oikean mahdollisuuden vaikuttaa firmassa ja hyödyntää omaa osaamistani ja vahvuuksiani myös oman yksikön ulkopuolella”, Marleena miettii tyytyväisenä.

Entä mitä Marleena kehittäisi työssään ja työpaikassaan?

“Taikoisin jostain lisää aikaa olla vieläkin enemmän läsnä jokaiselle lapselle ihan joka päivä. Toisinaan kiireen keskellä tulee riittämätön olo”, Marleena sanoo.

“Työssäni parasta on lasten onni ja ilo, joka säteilee silmistä ja suupielistä. On ihana seurata lasten kasvua ja kehitystä ja iloita yhdessä heidän kanssaan uusien asioiden oppimisesta”, hän päättää.

 

Samankaltaisia postauksia