Takaisin toimipisteisiin

Touhula Keskuspuisto, Helsinki

Lena Fågel Päiväkodin johtaja

Neliryhmäinen päiväkoti Touhula Keskuspuisto sijaitsee Ruskeasuolla Invalidisäätiön talossa, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Taidepainotteisen päiväkotimme pihalta aukeaa pääsy Invalidisäätiön veistospuistoon, ja taidetta on esillä ympärivuotisesti koko pihapiirissä ja kiinteistössä vaihtuvissa näyttelyissä.

Päiväkotimme täysremontoidut tilat ovat metsämaiseman välittömässä läheisyydessä, joten ulkoilumaastot alkavat heti talon takaa. Talon rauhallisella sisäpihalla on aidattu leikkipiha lapsille, ja leikkipuistoja löytyy myös Keskuspuiston reunamilta. Invalidisäätiön kiinteistöstä löytyy myös allasosasto, jonka uima-allas on sovittaessa lasten käytettävissä.

Taidepäiväkoti tuo eri taiteenalat ja monipuolisen kulttuurin lapsen arkeen kiehtovalla tavalla. Oppimisen ja onnistumisen iloa koetaan musiikillisen, kuvallisen, sanallisen sekä kehollisen ilmaisun kautta. Luova ilmapiiri ja kulttuurisesti rikas ympäristö innostavat tutkimaan ja tulkitsemaan ympäröivää maailmaa uusilla tavoilla.

Yli 3-vuotiaiden lasten kanssa voimme tutustua myös englannin kieleen Moomin Language School -oppimissovelluksen avulla.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Helsingissä.

Touhula Keskuspuisto

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistukset toiminnan kehittämiseksi

Lena Fågel Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito:

 • alle 3 v. 390 €
 • yli 3 v. 360 €
 • 5 v. 200 €

Kokopäivähoito 12 pv / kk:

 • alle 3 v. 273 €
 • yli 3 v. 252 €
 • 5 v. 140 €
 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 12 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Reima

  Lasten liikunnan ja hyvinvoinnin puolesta

  Touhula-päiväkotien ja johtavan lastenvaatettaja Reiman yhteistyössä keskitytään lasten liikuntaan ja hyvinvointiin. Touhulan päiväkodeista yli puolet on liikuntateemaisia, kun taas Reima on tuotteillaan mahdollistanut lasten ulkoilua ja liikuntaa koko yli 70-vuotisen historiansa ajan.

  Touhula-päiväkotien yli 5-vuotiailla lapsilla on käytössään ReimaGO-aktiivisuussensorit liikuttamisen apuvälineenä. Aktiivisuussensoreiden avulla halutaan seurata ja tukea lasten liikkumista varhaiskasvatuksen parissa.

  Liikuntasuositusten mukaan alle 8-vuotiaan lapsen päivän pitäisi sisältää vähintään kolme tuntia liikuntaa. Sen tulisi muodostua kevyestä liikunnasta ja reippaasta ulkoilusta sekä erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta. Syksyllä 2018 toteutetussa pilotissa huomattiin, että Touhula-päiväkodeissa lapset liikkuvat jo nyt keskimäärin 2,5 tuntia päiväkotipäivän aikana.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lisää tietoa liikkumista lisäävien pedagogisten toimien vaikuttavuudesta. Sensoreiden avulla saadaan tietää, miten päiväkodin kasvattajat voivat auttaa lapsia liikkumaan enemmän päiväkotipäivän aikana ja miten koko päivä voidaan rakentaa liikkumista tukevaksi. Päiväkodin henkilökunta, ja myös vanhemmat pääsevät seuraamaan lapsen liikkumista oman sovelluksen kautta. Sovellus myös palkitsee päivän aikaisesta liikunnasta.

  Touhula tarjoaa muutamissa päiväkodeissa lasten käyttöön Reiman sadevaatteet. Tavoitteena on testata yhteistyömallia, jossa perheiden ei välttämättä tarvitsisi enää huolehtia kura-asujen kuljettamisesta päiväkotiin.

  Lue lisää: www.reima.fi

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.