1. Daghem
 2. Lahtis
 3. Touhula Hirsilinna

Touhula Hirsilinna, Lahtis

Piia Päivinen Daghemsföreståndare

Touhula Hirsilinna är ett daghem med äventyrs tema. Daghemmet ligger i Nikkilä, Lahtis.

Touhula äventyr-daghem uppmuntrar till att hitta äventyr i varje stund. Våra sportiga, musikaliska eller naturnära äventyr gör dagarna upplevelserika och inspirerar barnen att hitta nya sätt att förstå sin omgivning. För oss innebär äventyr den positiva erfarenhet som vi omger oss med nu och under kommande stunder. I vår äventyrsfostran betonas natur- och miljöfostran, upplevelserikt lärande i en autentisk naturmiljö, förmåga att ha en god självkänsla och till att knyta vänskapsband och modigt utmana sig själv. Genom att arbeta tillsammans och med hjälp av en god gemenskaplighet lär vi oss att lita på oss själva och varandra. I våra äventyr-daghem växer livstörstiga äventyrare som tror på sig själva och modigt följer sina drömmar.

Touhula Hirsilinna

Äventyr
Mån–fre kl. 6.15–17

Vänligen kontakta daghemmets föreståndare i följande ärenden:

• kundplatser
• tjänsteavtal och relaterade ändringar
• frågor om fakturering
• kundrespons och skriftliga påminnelser för utveckling av verksamheten

Piia Päivinen Daghemsföreståndare

Tjänsteavtal

Förutom småbarnsfostran på heltid erbjuder vi även olika flexibla vårdtidslösningar för familjernas olika behov. Det finns dock ett begränsat antal deltidsplatser, så fråga om situationen direkt av daghemmets föreståndare.

 • Tidsbaserad vård

  Över 35 timmar / vecka (100 %)
  21–34 timmar / vecka (80 %)
  20 timmar / vecka (60 %)

 • Syskon rabatt

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Våra grupper

På Touhula arbetar vi i smågrupper under dagen. I smågrupper blir alla barn sedda och hörda som de är. Fostraren har även möjlighet att vara genuint närvarande och tillgodose barnets behov.

I frågor kring barnets vardag bör du kontakta daghemmet i första hand via TouGo-appen.