1. Daghem
 2. Hyvinge
 3. Touhula Taikametsä

Touhula Taikametsä, Hyvinge

Niina Hujanen Daghemsföreståndare

Touhula Taikametsä är ett daghem med naturs tema. Daghemmet ligger i Sahanmäki, Hyvinge.

Touhula natur-daghemmen erbjuder upplevelserik miljöfostran. Vi stärker barnens positiva förhållande till naturen och uppmuntrar till att handla ansvarsfullt i miljön samt ger grunderna till en hållbar livsstil. Utflykter och utforskande av miljön är en viktig del av vår vardag. Naturen lugnar och väcker samtidigt barnens rika fantasi. Samtidigt ökar mångsidig motion barnens välbefinnande och skapar en grund för en hälsosam och sportig livsstil. Vi betonar vikten av erfarenhetsbaserat lärande i naturen. Vi lämnar utrymme för barnen att komma med egna idéer och ger nycklar för att lära sig miljöansvar. Vi lär oss nytt om miljön, stöder barnens entusiasm och kompetens att leva i stunden mitt i naturen. Vi gör små vardagliga hjältegärningar för djur och miljö. I våra natur-daghem växer barn med en god relation till att ta hand om naturen och sig själv.

Touhula Taikametsä

Natur
Mon–Fri 6.30–17 h

Vänligen kontakta daghemmets föreståndare i följande ärenden:

• kundplatser
• tjänsteavtal och relaterade ändringar
• frågor om fakturering
• kundrespons och skriftliga påminnelser för utveckling av verksamheten

Niina Hujanen Daghemsföreståndare

Tjänsteavtal

Förutom småbarnsfostran på heltid erbjuder vi även olika flexibla vårdtidslösningar för familjernas olika behov. Det finns dock ett begränsat antal deltidsplatser, så fråga om situationen direkt av daghemmets föreståndare.

 • Heldagsvård
 • Delveckovård

  Kokopäivähoito 16 pv / kk
  Kokopäivähoito 12 pv / kk

 • Syskon rabatt

  Hyvinkään kaupungin sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Varhaiskasvatuksen hinta muodostuu yksityisen hoidon tuesta, yksityisen hoidon tuen kuntalisästä sekä vanhempien maksamasta asiakasmaksusta. Korkeimmillaan vanhempien maksama asiakasmaksu on sama kuin ylin kunnallinen hoitomaksu. Tulosidonnainen yksityisen hoidon tuen hoitolisä vähentää asiakasmaksun määrää. Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelalta. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Våra grupper

På Touhula arbetar vi i smågrupper under dagen. I smågrupper blir alla barn sedda och hörda som de är. Fostraren har även möjlighet att vara genuint närvarande och tillgodose barnets behov.

I frågor kring barnets vardag bör du kontakta daghemmet i första hand via TouGo-appen.