1. Daghem
 2. Helsingfors
 3. HEI Ruoholahti

HEI Ruoholahti, Helsingfors

Elisa Rauas Daghemsföreståndare

HEI Ruoholahti är ett internationellt, tvåspråkigt (FIN-ENG) daghem som erbjuder småbarnspedagogik som uppnår hög kvalitet i en fin inlärningsmiljö. I vår verksamhet lägger vi fokus på att stärka och träna upp sociala och emotionella färdigheter samt uppmuntra till kreativt tänkande.

Daghemmet är centralt beläget, ett stenkast från Gräsvikens metrostation. Våra ljusa utrymmen är totalrenoverade enligt HEI Schools -konceptet.

Vi är ett rörligt daghem och gör utflykter varje vecka. Våra favorit utflyktsmål är de omgivande parkerna, stränderna och kultursevärdheter. Våra småbarnspedagoger har specialkunskaper inom olika områden som t.ex. musik, rörelse och konst.

I vårt daghem, är språket ett redskap, med vilket man kan kommunicera med människor från olika länder. Vi övar dagligen oss på att kommunicera med andra HEI Schools daghem via HEI-communityn. Barnen får en bredare förståelse om olika kulturer samtidigt som de lär sig att kommunicera på engelska.

HEI Schools är ett internationellt daghemskoncept som baserar sig på finländsk småbarnspedagogik. Konceptet har skapas i samarbete med Helsingfors universitet. Samtliga HEI Schools daghem bildar tillsammans en internationell ”HEI-familj” som sammanför barn runt över världen med varandra.

HEI Ruoholahti

HEI Schools
Mån–fre kl. 7–17

Ifall barnet har behov av dagvård utöver våra öppettider ovan, vänligen diskutera detta med daghemsföreståndaren när ni ansöker om dagvårdsplats.

Vänligen kontakta daghemmets föreståndare i följande ärenden:

• kundplatser
• tjänsteavtal och relaterade ändringar
• frågor om fakturering
• kundrespons och skriftliga påminnelser för utveckling av verksamheten

Elisa Rauas Daghemsföreståndare

Tjänsteavtal

Förutom småbarnsfostran på heltid erbjuder vi även olika flexibla vårdtidslösningar för familjernas olika behov. Det finns dock ett begränsat antal deltidsplatser, så fråga om situationen direkt av daghemmets föreståndare.

 • Heldagsvård
 • Delveckovård

  Heldagsvård 16 dagar / månad

 • Syskon rabatt

  50 % av det äldsta barnet

Ansök till småbarnsfostran

Säkra din plats på Touhula. Vi fyller kundplatserna i ansökningsordning.

Så här fortskrider ansökningprocessen:

 1. Fyll i ansökan/ansökningarna, kom ihåg att du måste fylla i en egen ansökan för varje daghem.
 2. När du lämnat in en ansökan kontaktar vi dig från Touhula inom en vecka och i de flesta fall är det möjligt att säkerställa en kundplats genast.

Våra grupper

På Touhula arbetar vi i smågrupper under dagen. I smågrupper blir alla barn sedda och hörda som de är. Fostraren har även möjlighet att vara genuint närvarande och tillgodose barnets behov.

I frågor kring barnets vardag bör du kontakta daghemmet i första hand via TouGo-appen.

Daghemmets partnersamarbete

I kärnan av Touhulas partnerverksamhet finns lärglädje, viljan att göra gott samt underlättande av familjernas vardag. Touhula -daghemmen samarbetar med flera partner.

 • HEI Schools

  Suomalaista varhaiskasvatusta ympäri maailman

  HEI Schools (Helsinki International Schools) on Suomesta lähtöisin oleva kansainvälinen päiväkotikonsepti, joka perustuu suomalaisen varhaiskasvatuksen huippuosaamiseen. Toiminnassa ovat vahvassa roolissa luovuus sekä sosiaalis-emotionaalisten taitojen harjoittelu, ja tutkimuspohjainen konsepti on luotu yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa. Kaikki HEI Schools -päiväkodit muodostavat yhdessä kansainvälisen ”HEI Familyn”, joka yhdistää lapsia ympäri maailman. HEI Schools -päiväkotien tilasuunnittelu ja konsepti ovat kummatkin palkittu myös ”Vuoden huiput 2017” -palkinnoilla.