1. Daghem
 2. Björneborg
 3. Touhula Väinölä

Touhula Väinölä, Björneborg

Mari Mitikka Daghemsföreståndare

Touhula Väinölä är ett daghem med rörelses tema. Daghemmet ligger i Väinölä, Björneborg.

Touhula rörelse-daghemmets dag är fylld av rörelse. Vi inspirerar barn att röra på sig mångsidigt och kreativt längs med dagen. Rörelse är närvarande inom alla lärområden och vi diskuterar betydelsen av motion, vila och goda människorelationer för välbefinnande och hälsa med barnen. Barnen kan dagligen få sin röst hörd, prova egna gränser och uppleva framgångar genom att röra på sig. Det finns alltid tid till naturlig motion och lek både inom- och utomhus. Vi lovar att barnen får glädjas åt fysisk aktivitet dagligen. I våra Rörelse-daghem växer barn med en sund inställning till att röra på sig och ta hand om sig själva redan vid en ung ålder. Detta skapar en god grund för en hälsosam livsstil.

Touhula Väinölä

Rörelse
Mån–fre kl. 6.30–17

Ifall barnet har behov av dagvård utöver våra öppettider ovan, vänligen diskutera detta med daghemsföreståndaren när ni ansöker om dagvårdsplats.

Vänligen kontakta daghemmets föreståndare i följande ärenden:

• kundplatser
• tjänsteavtal och relaterade ändringar
• frågor om fakturering
• kundrespons och skriftliga påminnelser för utveckling av verksamheten

Mari Mitikka Daghemsföreståndare

Tjänsteavtal

Förutom småbarnsfostran på heltid erbjuder vi även olika flexibla vårdtidslösningar för familjernas olika behov. Det finns dock ett begränsat antal deltidsplatser, så fråga om situationen direkt av daghemmets föreståndare.

Ansök till småbarnsfostran

Säkra din plats på Touhula. Vi fyller kundplatserna i ansökningsordning.

Så här fortskrider ansökningprocessen:

 1. Fyll i ansökan/ansökningarna, kom ihåg att du måste fylla i en egen ansökan för varje daghem.
 2. När du lämnat in en ansökan kontaktar vi dig från Touhula inom en vecka och i de flesta fall är det möjligt att säkerställa en kundplats genast.

Våra grupper

På Touhula arbetar vi i smågrupper under dagen. I smågrupper blir alla barn sedda och hörda som de är. Fostraren har även möjlighet att vara genuint närvarande och tillgodose barnets behov.

I frågor kring barnets vardag bör du kontakta daghemmet i första hand via TouGo-appen.

Daghemmets partnersamarbete

I kärnan av Touhulas partnerverksamhet finns lärglädje, viljan att göra gott samt underlättande av familjernas vardag. Touhula -daghemmen samarbetar med flera partner.

 • Fc Jazz

  Fc Jazz toimii Touhula Vähärauman ja Touhula Väinälön urheilijakummina.

  FC Jazz on porilainen jalkapalloseura, joka perustettiin vuonna 1934 nimellä Porin Pallo-Toverit (PPT). FC Jazziksi se vaihtoi nimensä marraskuussa 1991. Seuran edustusjoukkue pelaa kaudella 2017 Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosessa.

  Fc Jazz käy noin kerran kuussa pitämässä pallokerhoa päiväkodin lapsille. Pallokerhoon osallistuvat kaikki ryhmät, myös alle 3-vuotiaat. Harjoitukset on suunniteltu ikäryhmien mukaan.

  Lisätietoja Fc Jazzin toiminnasta: www.fcjazz.com