1. Päiväkodit
 2. Vihti
 3. Touhula Niittytie

Touhula Niittytie, Vihti

Johanna Anttila Päiväkodin johtaja

Touhula Niittytie on kaksiryhmäinen liikuntapäiväkoti Nummelan keskustan tuntumassa. Pieni, kodikas ja lämminhenkinen päiväkotimme sijaitsee hyvien retki- ja liikuntamahdollisuuksien äärellä. Toimintamme lähtökohtana ovat lapsilähtöisyys ja pienryhmätoiminta.

Touhula Niittytien toiminta päättyy 31.7.2021. Varhaiskasvatuspaikkoihin liittyessä voitte olla yhteydessä Vihdin kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Päiväkodissamme lapset saavat kokea liikunnan iloa päivittäin. Liikkuminen koostuu sekä ohjatusta liikunnasta että lasten oma-aloitteisesta liikkumisesta. Myös pienryhmissä on liikunnallisia toimintoja päivittäin. Liikumme viikoittain myös päiväkodin omalla Liikkari-liikuntaleikkitunnilla. Lapset saavat tutustua päiväkodeissa eri liikuntalajeihin. Tavoitteenamme on nauttia liikkumisesta ja herättää kipinä lapsen elinikäiseen liikkumiseen.

Tuemme lasten itsesäätelytaitojen kehittymistä mm. säätelemällä lapsen aktiivisuustasoa toiminnan ja päivän eri aikoina. Liikunnallisessa arjessamme lapset saavat harjoitella niin liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja kuin pysähtymistä ja rentoutumistakin. Lapsilla on käytössä oma liikuntapassi, joka tukee lapsen hyvinvoinnin lisäksi kodin ja päiväkodin kasvatuskumppanuutta.

Pieni ja kodikas päiväkotimme sijaitsee kerrostalon pohjakerroksessa. Meillä on oma leikkipiha, jossa ulkoilemme päivittäin. Hyödynnämme toiminnassamme paljon päiväkodin lähiympäristöä. Käymme läheisessä ”rumpumetsässä” metsäretkillä pienryhmittäin. Teemme viikoittain retkiä lähiympäristössä ja hyödynnämme hyvin Nummelan keskustan palveluita. Käymme liikkumassa silloin tällöin myös läheisellä jumppasalilla sekä urheilukentällä. Talvisin meidät voi nähdä luistelemassa jäähallilla. Kävelymatkan päässä päiväkodilta sijaitsevat myös kirjasto ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet luonnon keskellä, joita hyödynnämme toiminnassamme.

Touhula Niittytie

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Anttila Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vihdin kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito, yli 147 h / kk: 310 €
106–147 h / kk: 263,50 €
85–105 h / kk: 217 €
0–84 h / kk: 186 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  106–147 h / kk
  85–105 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % (max. 155 €) vanhimmasta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Vihdin kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vihdin kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.

 • Nummelan Palloseura ry

  Touhula Nummela ja Nummelan Palloseura ry (NUPS) ovat sopineet urheilijakummiyhteistyöstä.

  Nummelan Palloseura on vuonna 1964 perustettu urheiluseura, jonka lajitarjonta nykyisellään käsittää jalkapallon ja futsalin. Aikaisempina vuosikymmeninä NuPSin väreissä on pelattu myös jääkiekkoa, sekä Suomessa hieman eksoottisempaa maahockeytä. Nykyään seurassa palloilee yli 550 rekisteröityä pelaajaa plus suuri joukko Vesseli-ikäisiä ja muita kuntofutaajia. Lisäksi seuramme tarjoaa erityisryhmille mahdollisuuden nauttia jalkapallosta NuPS Brazilin joukoissa.

  Touhulan liikuntapäiväkodit ja Nummelan Palloseura ry tulevat viettämään yhdessä hauskoja treenihetkiä. Yhteistyö on jo potkaistu käyntiin ensimmäisellä urheilijakummivierailulla.

  Lisätietoja Facebookista: https://www.facebook.com/nups1964/