1. Päiväkodit
 2. Vihti
 3. Touhula Linnanniittu

Touhula Linnanniittu, Vihti

Juha Seppälä Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Linnanniittu aloitti toimintansa Nummelassa elokuussa 2015. Päiväkodin avarat ja valoisat tilat ovat lasta liikkumaan innostavat, sekä päiväkotikäyttöön erityisesti suunnitellut. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Liikuntateemaisessa päiväkodissamme lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana. Liikunta kulkee mukana niin arjen askareissa kuin päiväkodin tapahtumissakin, ja liikumme monipuolisesti niin sisätiloissa kuin ulkona. Kaksi työntekijäämme suorittaa parhaillaan liikunnan ammattitutkintoa. Järjestämme urheilukisoja läheisellä kentällä.

Retkeilemme paljon päiväkodin upeassa lähimetsässä, ja kasvattajistamme löytyy Suomen Ladun Metsämörri-koulutuksen käynyt ohjaaja. Lisäksi kävelymatkan päässä päiväkodilta sijaitsevat myös leikkipuisto, estetemppurata ja urheilukenttä, jossa järjestämme päiväkodin omia urheilukisoja. Kesäkausina pääsemme lasten kanssa viikoittain katselemaan ja silittelemään alueen asukkaiden lampaita. Olemme tehneet retkiä myös Vihti Ski Centeriin ja PuuhaPark-teemapuistoon.

Päiväkodillamme on oma iso leikkipiha ja nurmikenttä, jossa pääsemme lasten kanssa pelailemaan ja leikkimään. Aidattu pihamme on turvallinen ja pihalta löytyy monenlaisia liikuntavälineitä. Asfaltoidulle alueelle maalatulla radalla lapset pääsevät ajamaan polkuautoilla ja -mopoilla.

Päiväkotimme tekee yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen, Nummelan Palloseuran  ja Rasti-Vihdin kanssa.

Voit seurata päiväkotimme arkea myös Facebookissa. Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Vihdissä.

Touhula Linnanniittu

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Juha Seppälä Päiväkodin johtaja
Arkisin klo 12:00-14:00

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Vihdin kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu (per kk) on kokopäiväsopimuksella enimmillään 289 €.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  105–147 h / kk
  85–105 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Vihdin kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Vihdin kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Nummelan Palloseura ry

  Touhula Nummela ja Nummelan Palloseura ry (NUPS) ovat sopineet urheilijakummiyhteistyöstä.

  Nummelan Palloseura on vuonna 1964 perustettu urheiluseura, jonka lajitarjonta nykyisellään käsittää jalkapallon ja futsalin. Aikaisempina vuosikymmeninä NuPSin väreissä on pelattu myös jääkiekkoa, sekä Suomessa hieman eksoottisempaa maahockeytä. Nykyään seurassa palloilee yli 550 rekisteröityä pelaajaa plus suuri joukko Vesseli-ikäisiä ja muita kuntofutaajia. Lisäksi seuramme tarjoaa erityisryhmille mahdollisuuden nauttia jalkapallosta NuPS Brazilin joukoissa.

  Touhulan liikuntapäiväkodit ja Nummelan Palloseura ry tulevat viettämään yhdessä hauskoja treenihetkiä. Yhteistyö on jo potkaistu käyntiin ensimmäisellä urheilijakummivierailulla.

  Lisätietoja Facebookista: https://www.facebook.com/nups1964/

 • Rasti-Vihti

  Touhula Nummela ja Rasti-Vihti ovat sopineet urheilijakummiyhteistyöstä.

  Rasti-Vihti ry on Vihdin alueella toimiva suunnistuksen erikoisseura. Seura on perustettu vuonna 1976. Seura keskittyy alkeis- ja kuntosuunnistukseen, karttojen tekemiseen ja kilpailujen järjestämiseen. Seuran lajeja ovat suunnistus, pyöräsuunnistus ja hiihtosuunnistus.

  Rasti-Vihti ry järjestää yhteistyössä Touhula Nummelan kanssa suunnistuskoulua lapsille keväisin päiväkodin lähimetsässä.

  Lisätietoja: https://rasti-vihti.sporttisaitti.com/