1. Päiväkodit
 2. Uusikaupunki
 3. Touhula Uusikaupunki

Touhula Uusikaupunki, Uusikaupunki

Hanna Laaksonen Päiväkodin johtaja

Touhula Uudenkaupungin toiminta päättyy 31.7.2020. Varhaiskasvatuspaikkojen osalta olettehan yhteydessä kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Liikuntapäiväkoti Touhula Uusikaupunki sijaitsee Kaunisrannan alueella. Päiväkoti aloitti toimintansa uusissa, päiväkotikäyttöön suunnitelluissa tiloissa elokuussa 2017. Varhaiskasvatuksen lisäksi päiväkoti tarjoaa esiopetusta.

Päiväkodissa päivämme rakentuvat mahdollisimman liikunnallisiksi. Liikkumista tapahtuu luovasti myös esim. siirtymätilanteissa. Päiväkodin uudet tilat muokkaantuvat helposti toimintojen tarpeiden mukaan. Liikuntasalissa lapset pääsevät liikkumaan ja touhuamaan omaehtoisesti, ja liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla.

Ulkoilemme päiväkodin aidatulla pihalla joka päivä. Päiväkodin pihalta löytyy hiekkalaatikoita sekä liukumäet, ja hiekkapohjaisella pihalla riittää tilaa juosta sekä leikkiä.

Lähiympäristömme tarjoaa myös mahtavat mahdollisuudet retkeilyyn, ja hyödynnämmekin niitä säännöllisesti. Päiväkotiamme ympäröi metsä, lisäksi meri ja uimaranta ovat aivan päiväkodin lähellä. Lähiympäristöstä, sopivan kävelymatkan päästä löytyy myös mahtavia metsäpolkuja, leikkipuisto ja liikuntakaukalo, joihin teemme retkiä.

Touhula Uusikaupunki

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Tarpeen vaatiessa, erikseen päiväkodin johtajan kanssa sovittuna päiväkoti voi avata klo 5.30 ja sulkea klo 17.15. Laajennetuista aukioloajoista on sovittava aina tapauskohtaisesti.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Hanna Laaksonen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 13–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Uudenkaupungin kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Asiakasmaksut ovat Touhulassa samat kuin kunnallisissa päiväkodeissa. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Kokopäivähoito (yli 140 h / kk): 289 €
80–140 h / kk: 260,10 €
Alle 80 h / kk: 173,40 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 35 h / vko (yli 140 h / kk)
  Alle 35 h / vko (80–140 h / kk)
  20 h / vko  (80 h / kk)

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, jokaisesta seuraavasta lapsesta 20 % nuorimman lapsen maksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Uudenkaupungin kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Uudenkaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Reiman sadevaate-etu

  Päiväkoti tarjoaa veloituksetta päiväkodin lasten käyttöön Reiman sadevaatteet. Kaikille löytyy päiväkodilta sopivat, toimivat sadevarusteet, joiden huollosta ja puhtaanapidosta vastaa päiväkoti.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.