1. Päiväkodit
 2. Tampere
 3. Touhula Kaleva

Touhula Kaleva, Tampere

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Kalevan idylliset tilat rakentuvat kahdesta upeasta kivi- ja puutalosta. Historiallisissa tiloissa on kiinnitetty erityishuomiota liikunnan toteuttamiseen arjessa. Päiväkodin sijainti on keskeinen, vain pienen matkan päässä Tampere-talosta ja Tampereen yliopistolta. Silti päiväkodin virikkeellinen ympäristö on rauhallinen ja turvallinen.

Touhula Kalevan toiminta päättyy 31.7.2021. Lähin Touhula-päiväkoti, johon voi hakea varhaiskasvatukseen on Touhula Saukonmäki.

Liikunta on iso osa toimintaamme ja opettelemme asioita liikkumalla, kokeilemalla ja nauttimalla. Liikuntaa toteutetaan arjessa suunnitelmallisesti päivittäin. Tarjoamme erilaisia liikkumisen mahdollisuuksia niin lapsille kuin perheillekin. Viikoittain vaihtuvat liikuntateemat perustuvat taitoihin, joita lasten tulisi hallita ennen esiopetus- ja kouluikää.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat vauhdikkaat temppuradat, ulkoliikunta ja retket. Päiväkodillamme on iso oma aidattu piha, jossa on paljon liikkumisen mahdollisuuksia. Aitojen ulkopuolella päiväkotiamme reunustaa iso nurmialue ja paljon leikkitilaa, joita hyödynnämme joka päivä. Retkeilemme usein lähialueiden puistoissa, urheilukentillä sekä lähimetsässä. Erinomainen sijaintimme mahdollistaakin liikkumisen niin metsässä kuin kaupungin keskustassakin.

Järjestämme säännöllisin väliajoin päiväkodin piha-alueella perheiden Touhuseikkailun, joka on pieni toiminnallinen rata. Vanhemmilla on myös mahdollisuus nauttia aamukahvit eteisessä lapsen tuotuaan. Liikunnallisia, koko talon ja perheiden yhteisiä juhlia juhlimme keväisin ja jouluna. Juhlimme myös muita kalenterivuoden merkkijuhlia. Pyrimme luomaan lapsille myös arjesta juhlaa pienillä asioilla.

Erityistä päiväkodissamme on se, että olemme pieni, mutta erittäin aktiivinen ja toimiva yksikkö. Meillä lapset viihtyvät ja vanhemmat verkostoituvat. Meillä on motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta, ja kasvattajistamme löytyy erityisosaamista liikunnasta sekä lasten ja nuorten liikunnanohjauksesta.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Tampereella.

Touhula Kaleva

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 13–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tampereen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 289 €
Kokopäivähoito 15 pv / kk: 231,20 €
Kokopäivähoito 10 pv / kk: 173,40 €

 

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Tampereen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tampereen kaupungin Konsernipalveluyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.