1. Päiväkodit
 2. Sotkamo
 3. Touhula Vuokatti

Touhula Vuokatti, Sotkamo

Tarja Kähkönen Päiväkodin johtaja

Touhula Vuokatti on suunniteltu suljettavan 31.7.2020. Varhaiskasvatuspaikkojen osalta olettehan yhteydessä Sotkamon kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Liikuntapäiväkoti Touhula Vuokatti sijaitsee rauhallisella alueella lähellä Vuokatin keskustaa. Kaksiryhmäisessä päiväkodissamme on tekemisen meininki ja aikaa jokaiselle lapselle.

Uuden, liikuntateeman mukaisesti suunnitellun rakennuksen tilat ovat muokattavissa toiminnan tarpeiden mukaan. Kaikki tilat ryhmähuoneista jumppasaliin tukevat lasten liikkumista ja aktiivisuutta. Lapsilla on tilaa liikkua monipuolisesti sekä sisä- että ulkotiloissa.

Päiväkotipäivän aikana lapset liikkuvat monipuolisesti ja luovasti alueen ulkoilumahdollisuuksia hyödyntäen pitkin päivää. Piha-alueen kiipeilytelineet ja tasapainoradat innostavat lapsia temppuilemaan myös ohjatun ajan ulkopuolella.

Liikunta on läsnä kaikissa oppimisen alueissa, ja päivittäin lapsi pääsee kokeilemaan omia rajojaan sekä kokemaan onnistumisen elämyksiä liikunnallisessa ympäristössä. Lapset myös oppivat ilmaisemaan itseään liikunnan keinoin. Luontaiselle liikkumiselle ja leikille on aina aikaa ja tilaa, niin sisällä kuin ulkona. Lapset liikkuvat päivän aikana vähintään kaksi tuntia. Liikuntapäiväkodistamme kasvaa iloisia ikiliikkujia, jotka ovat löytäneet liikunnan riemun sekä reippaat ja terveelliset elämäntavat.

Touhula Vuokatti

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tarja Kähkönen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Sotkamon kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  108–149 h / kk
  87–107 h / kk
  52–86 h / kk
  0–51 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä varhaiskasvatushakemus Touhulaan.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Sotkamon kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Sotkamon varhaiskasvatuksen toimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.