1. Päiväkodit
 2. Rovaniemi
 3. Touhula Vekararinne

Touhula Vekararinne, Rovaniemi

Monica Linden Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Vekararinne sijaitsee Etelärinteellä. Metsän siimeksessä, lähellä Rovaniemen keskustaa sijaitseva päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikumme ja ulkoilemme lasten kanssa päivittäin. Samassa rakennuksessa päiväkotimme kanssa sijaitsee kaupungin liikuntasali, jossa meillä on joka-aamuinen kahden tunnin liikuntavuoro. Voimistelusali antaakin meille mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan ja urheiluun.

Päiväkotimme toimii entisissä rajavartioston avarissa tiloissa. Alakerran alle 3-vuotiaiden kodinomaiset tilat on suunniteltu pienille lapsille, ja lapsille on runsaasti esteetöntä sekä turvallista liikkumatilaa. Lelut, pelit, kirjat ja muut tavarat ovat helposti lasten saatavilla. Liikuntasali on seinän takana, jonne pienilläkin helppo mennä. Yläkerrasta löytyy paljon jakotiloja, jotka mahdollistavat isompien lasten pienryhmätoiminnan kodinomaisessa hengessä.

Päiväkodillamme on kolme piha-aluetta metsäisessä rinteessä. Yksi piha-alueista on suunniteltu alle kolmevuotiaille ja kaksi isommille lapsille, lasten tarpeet huomioiden. Pihalta löytyy liukumäki, keinulauta, hiekkalaatikko ja leikkimökki.

Teemme viikottain retkiä päiväkotimme lähimetsään. Seikkailemme usein myös viereisellä kentällä ja leikkipuistossa. Talvisin meillä on hyvät mahdollisuudet luisteluun ja hiihtoon. Teemme isompien lasten kanssa retkiä muun muassa teatteriin, Arktikumiin ja muihin museoihin, uimahalliin sekä torille ja keskustan tapahtumiin. Keskustan läheisen sijaintimme vuoksi retkiä voidaan tehdä sujuvasti kävellen.

Päiväkotimme toiminta on lapsilähtöistä. Henkilökunnastamme löytyy myös tunne-elämän taitoihin valmistavan, Aseman Lapset ry:n Fun friends -koulutuksen omaavia kasvattajia.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Rovaniemellä.

Touhula Vekararinne

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Monica Linden Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 9–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito yli 7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, yli 15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, 11–15 pv/kk
  Kokopäivähoito 5–7 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito alle 5 h/pv, yli 15 pv/kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito yli 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito yli 5 h/pv, max. 10 pv/kk

  Osapäivähoito max. 5 h/pv, yli 15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, 11–15 pv/kk
  Osapäivähoito max. 5 h/pv, max. 10 pv/kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Rovaniemen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Rovaniemen kaupungille varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • RoKi Hockey

  Rovaniemen RoKi Hockey on Touhula Vekararinteen oma urheilijakummiseura.

  Rovaniemen Kiekko on vuodesta 1979 Lapin läänin pääkaupungissa toiminut jääkiekon erikoisseura, joka on viimeisten 13. kauden ajan kuulunut valtakunnallisesti kolmanneksi korkeimman sarjatason eli Suomi-sarjan pohjoislohkoon. RoKi on myös aktiivinen juniorikiekkoseura.

  Touhula Vekararinne ja RoKi ovat sopineet kummiyhteistyöstä ja tavoitteena on, että RoKin pelaajat vierailevat säännöllisesti päiväkodissa ja Touhula Vekararinteen lapset saavat tulla seuraamaan vastavuoroisesti RoKin harjoituksia. Touhula Vekararinteen päiväkodin johtaja on iloinen yhteistyökuviosta ja uskoo, että sekä lapsille että aikuisille päiväkodin urheilijakummit tuovat vaihtelua päiväkodin normaaliin arkeen.

  Lisätietoja: www.rokihockey.fi